Τσαβέλα Βάργκας / Chavela

22/9/2017, 19:30, Δαναός 1 (P)
27/9/2017, 19:00, Odeon Όπερα 2
29/9/2017, 20:00, Odeon Όπερα 2

Τραγουδίστρια, μαχήτρια, σύμβολο. Η Τσαβέλα Βάργκας αψήφησε τις κοινωνικές επιταγές, ορίζοντας μόνη της την καλλιτεχνική της υπόσταση και τη σεξουαλική της ταυτότητα. Μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ερωμένη της Φρίντα Κάλο, σπαρακτική φωνή των «Luz de Luna» και «Piensa en Mi», η Βάργκας και η ασυμβίβαστη ζωή της αποκτούν επιτέλους την ταινία που τους αξίζει. Βραβείο Κοινού στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Chavela

Η ζωή της Τσαβέλα Βάργκας, μιας από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες του 20ου αιώνα, αποτυπώνεται σε ένα κινηματογραφικό πορτρέτο που συλλαμβάνει την επιθυμία της να διεκδικήσει με το τραγούδι τη δική της «φωνή». Βασισμένο σε συνέντευξή της και με αφηγηματικό όχημα τα πασίγνωστα τραγούδια της, το «Chavela» αποκαλύπτει τους μύθους και τα γεγονότα της ζωής μιας γυναίκας που τόλμησε να μιλήσει, να τραγουδήσει και να ερμηνεύσει έναν συναρπαστικό ρόλο: τον εαυτό της.

Από τα παραδοσιακά rancheras και τις σπαρακτικές μπαλάντες μέχρι τις ερμηνείες στις ζωντανές εμφανίσεις της και την παγκόσμια αποδοχή μέσα από τις ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ, το ελπιδοφόρο, οδυνηρό, μελωδικό και βαθιά πνευματικό ταξίδι της Τσαβέλα στην αυτο-αποδοχή μετουσιώνει αυτό το ντοκιμαντέρ σε ένα συγκινητικό, κινηματογραφικό «τραγούδι».

Σκηνοθεσία: Catherine Gund, Daresha Kyi
Φωτογραφία: Catherine Gund, Natalia Cuevas, Paula Gutierrez Orio
Μουσική: Gil Talmi
Μοντάζ: Carla Gutierrez
Εμφανίζονται: Chavela Vargas, Pedro Almodovar, Elena Benarroch, Jose Alfredo Jimenez Jr., Miguel Bose, Liliana Felipe

ΗΠΑ | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 93' | Ισπανικά, Αγγλικά