Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

23ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου

Η αληθινή ιστορία του Φρανκ Σέρπικο, το γλυκό ταξίδι ενός μεσήλικα παρέα με έναν ελέφαντα, τα τελευταία χρόνια της τραγουδίστριας των Velvet Underground, ένα ξεχασμένο φιλμ του Τζον Χιούστον και ένα από τα πλέον φρικαλέα και ανεξιχνίαστα εγκλήματα στα αστυνομικά χρονικά, είναι μερικά από τα highlights των αποψινών Νυχτών!

Δείτε εδώ όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα της Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου

Ποιος Τράβηξε την Σκανδάλη; / Did You Wonder Who Fired the Gun?
30/9/2017, 17:30, Ιντεάλ

Έχοντας την υποψία πως ο προπάππος του δολοφόνησε αναίτια έναν μαύρο στην Αλαμπάμα του 1946, ο Τράβις Γουίλκερσον ξεκινά μια έρευνα που σκαλίζει το σκιώδες οικογενειακό του παρελθόν, το οποίο συνδέεται με την Ιστορία μιας ολόκληρης χώρας και μιας ρατσιστικής κληρονομιάς που παραμένει ανθεκτική. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ της χρονιάς.

Ήρεμο Αίμα / Wise Blood
30/09/2017, 17:30, Odeon Όπερα 1

Βασισμένος στο μυθιστόρημα της Φλάνερι Ο' Κόνορ, ο Χιούστον οδηγεί την λατρεία του για ασυμβίβαστους και ρομαντικούς ήρωες στα άκρα μέσα από την ιστορία ενός ψυχωτικού νεαρού και της αιρετικής εξέγερσης που υψώνει ενάντια στη θρησκόληπτη ανατροφή του. Ενώνοντας την φάρσα και την τραγωδία, το «Wise Blood» περιπλανιέται σε έναν αμερικανικό Νότο που βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν την παράνοια, συλλαμβάνοντας την ανθρώπινη κωμωδία σε μερικές από τις πιο αλλόκοτες εκδηλώσεις της. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Μπραντ Ντούριφ τηλεγραφεί μια αξιοθαύμαστη ερμηνεία.

Φρανκ Σέρπικο / Frank Serpico​
30/9/2017, 17:30, Δαναός 1

Υπήρξε ο θρυλικός αστυνομικός που όρθωσε ανάστημα απέναντι στη διαφθορά του Τμήματος της Νέας Υόρκης, εμπνέοντας τον Σίντνεϊ Λουμέτ να τον κάνει ταινία. Πέραν όμως απ' τον εμβληματικό ρόλο του Αλ Πατσίνο που όλοι θυμόμαστε αλλά και τους πολυάριθμους επώνυμους θαυμαστές του, δεν υπάρχει καλύτερος να αφηγηθεί την απίστευτη ιστορία του από τον ίδιο τον θρυλικό Φρανκ Σέρπικο.

Ποπάϋ / Pop Aye
30/9/2017, 19:30, Δαναός 1

Το πιο τρυφερό road movie της χρονιάς έχει ως πρωταγωνιστές ένα μεσήλικα αρχιτέκτονα, έναν ελέφαντα και μερικές από τις πιο εκκεντρικές φιγούρες που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς στην εξωτική Ταϋλάνδη. Μα πάνω από όλα, κρατά φυλαγμένη μέσα του τη νοσταλγία μιας χαμένης παιδικής αθωότητας. Βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Πριγκίπισσα Σιντ / Princess Cyd
30/09/2017, 20:00, Odeon Όπερα 1

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, μια όμορφη έφηβη προσγειώνεται απότομα στο Σικάγο και στη μποέμικη ζωή της συγγραφέως θείας της. Καθώς το κορίτσι βιώνει τα πρώτα ερωτικά του σκιρτήματα και έρχεται σε επαφή με έναν άγνωστο κόσμο ανακαλύψεων και ερεθισμάτων, η σχέση των δυο γυναικών θα περάσει από τη συμπάθεια στη βαθιά αγάπη. Τρυφερό οδοιπορικό ενηλικίωσης, το γενναιόδωρο αυτό φιλμ μιλάει από καρδιάς για δυο ηρωίδες χαριτωμένες, αντιφατικές, απρόβλεπτες. Με άλλα λόγια, αληθινές.

Η Πεντάμορφη και η Αγέλη / Beauty and the Dogs​
30/9/2017, 21:45, Δαναός 1

Μια βραδιά που ξεκινά σε ένα ανέμελο πάρτι παρέα με φίλους, εξελίσσεται για την Μαριάμ σε καφκικό εφιάλτη, καθώς η 21χρονη κοπέλα προσπαθεί να πείσει τις Αρχές της Τυνησίας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από μια ομάδα αστυνομικών. Πολιτικά και συναισθηματικά φορτισμένη, βασισμένη σε αληθινά συμβάντα, η έκκληση της ηρωίδας για δικαιοσύνη και αλήθεια παίρνει τις διαστάσεις μιας διαρκούς πάλης που μία γυναίκα, οποιαδήποτε γυναίκα, οφείλει να δίνει ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού.

Νίκο, 1988 / Nico, 1988​
30/9/2017, 22:15, Odeon Όπερα 1

Ξεχάστε την αλαβάστρινη Νίκο, τη θρυλική μούσα του Άντι Γουόρχολ και τραγουδίστρια των Velvet Underground. Το 1987 έχει ήδη τσακίσει το μύθο της, έχει βάψει τα μαλλιά της μαύρα και παραδομένη στις εξαρτήσεις, περιοδεύει στο μάταιο. Σπουδή στην αυτοκαταστροφή σε μια εντυπωσιακά αυθεντική βιογραφία για το τέλος των ειδώλων, με σπουδαία πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη ηθοποιό της «Οικογενειακής Γιορτής», Τρίνε Ντίρχολμ.

Τα Παιδιά της Λίμνης Μπόντομ / Lake Bodom​
30/9/2017, 00:00, Δαναός 1

Δύο αγόρια και δύο κορίτσια κατασκηνώνουν για ένα βράδυ στην καταραμένη λίμνη Μπόντομ, εκεί όπου 50 χρόνια πριν εκτυλίχθηκε ένα από τα πλέον φρικαλέα και ανεξιχνίαστα εγκλήματα στα αστυνομικά χρονικά. Απόψε, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το «Lake Bodom» επαναδιατυπώνει μερικά από τα βασικότερα κεφάλαια της μυθολογίας τρόμου σε ένα χορταστικό και ασταμάτητα αγωνιώδες αιματοκύλισμα.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-09-30 12:13:03



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.