23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Οι Νύχτες Πρεμιέρας καλωσορίζουν «Μια Φανταστική Γυναίκα»

Ο Σεμπαστιάν Λέλιο του πολυβραβευμένου «Γκλόρια» γαργαλά τα ταμπού επιστρατεύοντας το φλογερό ερμηνευτικό ταμπεραμέντο της Ντανιέλα Βέγκα, η οποία θα παρευρεθεί στην προβολή του Φεστιβάλ,  σε έναν αλμοδοβαρικών αποχρώσεων ύμνο στη διαφορετικότητα. Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βερολίνου, σε παραγωγή Μάρεν Άντε και Πάμπλο Λαραΐν. 

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συντρόφου της, η Μαρίνα αντιμετωπίζει την απροθυμία της οικογένειάς του να την συμπεριλάβει στο πένθος. Αιτία; Η Μαρίνα είναι τρανσέξουαλ. Μία από τις καλύτερες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του πρόσφατου Φεστιβάλ Βερολίνου, ανατρέπει τις προκαταλήψεις και δίνει πάτημα σε μία «φανταστική γυναίκα» να γίνει πραγματική ηρωίδα.

Ο Σεμπαστιάν Λέλιο («Gloria») και η τρανσέξουαλ ηθοποιός Ντανιέλα Βέγκα παρασύρουν το κοινό σε μία ιστορία θαρραλέου επαναπροσδιορισμού και παραδίδουν έναν ανακλαστικό καθρέφτη της κοινωνικής υποκρισίας που αγκαλιάζει το διαφορετικό στο όνομα της πολιτικής ορθότητας, αλλά στις προσωπικές στιγμές επιλέγει να το αγνοεί.

Ζητήματα σεξουαλικής ταυτότητας, προσδιορισμού του φύλου, οικογενειακές αγκυλώσεις, αλλά και μελόδραμα, πάθος, μουσική είναι τα βασικά συστατικά της «Φανταστικής Γυναίκας», που θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ εδώ και δέκα χρόνια. Ο Λέλιο δεν κρύβει τις εκλεκτικές συγγένειες με το θαρραλέο, όσο και θρασύ, σύμπαν του τρομερού Ισπανού, και συνεργάζεται στην παραγωγή με δυο από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς σήμερα, τον Πάμπλο Λαραΐν («Νερούδα», «Jackie») και τη Μάρεν Άντε («Τόνι Έρντμαν»). Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2017.

Η ταινία «Μια Φανταστική Γυναίκα» θα προβληθεί στο τμήμα Festival Darlings του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, παρουσία της πρωταγωνίστριας Ντανιέλα Βέγκα!