Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Όταν η πραγματικότητα γράφει τα καλύτερα σενάρια: Τα ντοκιμαντέρ των 23ων Νυχτών Πρεμιέρας

Είδωλα της J-pop, η Μαρία Κάλλας, οι γάτες στην Κωνσταντινούπολη και τα δεινά της Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Αυτές είναι οι ταινίες του «Stranger Than Fiction»

Ο Ακύλλας Καραζήσης Συναντά τον Χόρβατ με Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα / Akyllas Karazisis Meets Horvath with Faith, Hope, Charity
Σκηνοθεσία: Apostolia Papaioannou, Elias Giannakakis

O ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης διεισδύει στον κόσμο του συγγραφέα Έντεν φον Χόρβατ, ανεβάζοντας το έργο του 'Πίστη, Aγάπη, Eλπίδα', το οποίο εκτυλίσσεται την περίοδο του Μεσοπολέμου στην Αυστρία. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη δημιουργική διαδικασία από τις πρώτες πρόβες μέχρι και την πρεμιέρα, σε μια παράσταση όπου το θέατρο και η ζωή ενώνονται. Παρουσία των σκηνοθετών

22/9/2017, 21:00, Δαναός 

Η Πόλη των Φαντασμάτων / City of Ghosts

Σκηνοθεσία: Matthew Heineman

Επικηρυγμένοι από τον ISIS και με τις ζωές των συγγενών τους σε θανάσιμο κίνδυνο, μια ομάδα Σύρων δημοσιογράφων αντιστέκεται στο Ισλαμικό κράτος, διοχετεύοντας στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ντοκουμέντα φρίκης που καταγράφουν τις αποτρόπαιες πρακτικές των τζιχαντιστών. Ήδη πολυβραβευμένο, το θαρραλέο φιλμ του Μάθιου Χάινεμαν ξετυλίγεται με τη λογική ενός κατασκοπικού θρίλερ και αποτελεί ένα από τα φαβορί για το επόμενο Όσκαρ Ντοκιμαντέρ.

21/9/2017, 18:00, Odeon Όπερα 1

Ποιος Τράβηξε την Σκανδάλη; / Did You Wonder Who Fired the Gun?

Σκηνοθεσία: Travis Wilkerson

Έχοντας την υποψία πως ο προπάππος του δολοφόνησε αναίτια έναν μαύρο στην Αλαμπάμα του 1946, ο Τράβις Γουίλκερσον ξεκινά μια έρευνα που σκαλίζει το σκιώδες οικογενειακό του παρελθόν, το οποίο συνδέεται με την Ιστορία μιας ολόκληρης χώρας και μιας ρατσιστικής κληρονομιάς που παραμένει ανθεκτική. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ της χρονιάς.

30/9/2017, 17:30, Ιντέαλ

Φρανκ Σέρπικο / Frank Serpico

Σκηνοθεσία: Antonino D’Ambrosio

Υπήρξε ο θρυλικός αστυνομικός που όρθωσε ανάστημα απέναντι στη διαφθορά του Τμήματος της Νέας Υόρκης, εμπνέοντας τον Σίντνεϊ Λουμέτ να τον κάνει ταινία. Πέραν όμως απ' τον εμβληματικό ρόλο του Αλ Πατσίνο που όλοι θυμόμαστε αλλά και τους πολυάριθμους επώνυμους θαυμαστές του, δεν υπάρχει καλύτερος να αφηγηθεί την απίστευτη ιστορία του από τον ίδιο τον θρυλικό Φρανκ Σέρπικο.

30/9/2017, 17:30, Δαναός 1

Οι Γάτες της Κωνσταντινούπολης / Nine Lives: Cats in Istanbul

Σκηνοθεσία: Ceyda Torun

Αγαπάτε τις γάτες; Δεν έχει καμία σημασία. Ανέλπιστη καλλιτεχνική κι εισπρακτική επιτυχία, το ντοκιμαντέρ της Σέιντα Τορούν παρουσιάζει εννιά συνεντεύξεις κατοίκων της Κωνσταντινούπολης, οι ζωές των οποίων άλλαξαν χάρη στα αγαπημένα τετράποδα. Μιάου!

21/9/2017, 21:00, Δαναός 2

Κωνσταντίνος Τζούμας: Ηθοποιός εξ Ιδιοσυγκρασίας / Konstantinos Tzoumas: An Actor by Nature

Σκηνοθεσία: Dimitris Koutsiabasakos

Κινηματογραφικό πορτρέτο του Κωνσταντίνου Τζούμα, ενός ανθρώπου που έχει χαρακτηριστεί ως 'Είρων εκ φύσεως, ηθοποιός εξ ιδιοσυγκρασίας και συγγραφέας εξ ενστίκτου'. Παρουσία των συντελεστών

25/9/2017, 19:30, Δαναός 1

Αυτοί Που Έμειναν στο Αλέπο / Last Men In Aleppo

Σκηνοθεσία: Feras Fayyad

Καθώς οι βομβαρδισμοί στη Συρία μαίνονται, μια ομάδα απλών πολιτών αποφασίζει να μην εγκαταλείψει το Αλέπο και αναλαμβάνει τον απεγκλωβισμό των κατοίκων από τα συντρίμμια μιας πάλαι ποτέ υπέροχης πόλης. Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Σάντανς για αυτό το συνταρακτικό χρονικό μιας μάχης που όσο άνιση και αν αρχικά φάνταζε, κάποιοι έμειναν εκεί για να τη δώσουν.

26/9/2017, 17:30, Δαναός 1

Τα Δεινά της Θάλασσας / Sea Sorrow

Σκηνοθεσία: Vanessa Redgrave

Μια νοερή διαδρομή από το Λονδίνο στο Αιγαίο κι από τον Σέξπηρ στους προσφυγικούς καταυλισμούς με παιδιά που άφησαν τις οικογένειές τους μια ήπειρο μακριά. Μέσα από τις μνήμες χρόνων, προσωπικές μαρτυρίες και με το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, η βραβευμένη με Όσκαρ και επιφανής ακτιβίστρια Βανέσα Ρέντγκρεϊβ σκηνοθετεί ένα κινηματογραφικό δοκίμιο για τη σύγχρονη μεταναστευτική και προσφυγική τραγωδία. Παρουσία της σκηνοθέτιδας Βανέσα Ρέντγκρεϊβ και του Ιδρυτή του 'Safe Passage', Λόρδου Άλφρεντ Νταμπς. Προλογίζει και συμμετέχει η Μιμή Ντενίση.

22/9/2017, 19:30, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Νησί της Μήδειας: Όταν η Κάλλας συνάντησε τον Παζολίνι / The Isle of Medea

Σκηνοθεσία: Sergio Naitza

Ένα μικροσκοπικό νησί στην Ιταλία κατάφερε να χωρέσει δύο από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα: τη Μαρία Κάλλας και τον Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Μέσα από τις μαρτυρίες φίλων και συνεργατών σκιαγραφείται το χρονικό μιας περιπετειώδους κινηματογραφικής συνάντησης με αφορμή τη 'Μήδεια' και ενός ανεκπλήρωτου έρωτα, ο οποίος μονοπώλησε το ενδιαφέρον του σκανδαλοθηρικού Τύπου της εποχής του. Η ταινία προβάλλεται σε παγκόσμια πρεμιέρα και με αφορμή την 40ή επέτειο του θανάτου της Μαρίας Κάλλας. Παρουσία του σκηνοθέτη

29/9/2017, 18:00, Δαναός 1

Tokyo Idols

Σκηνοθεσία: Kyoko Miyake

Η τελευταία μουσική μόδα στην Ιαπωνία θέλει έφηβες κοπέλες να υποδύονται ποπ σταρ επί σκηνής, την ώρα που άντρες κάθε ηλικίας τραγουδούν και χορεύουν συγχρονισμένα με τις εύπεπτες μελωδίες τους, σπονσοράροντας παράλληλα τις καριέρες αυτών των ανήλικων ειδώλων. Ένα εκκεντρικό χρονικό από την πολύχρωμη καρδιά του Τόκιο, που καταγράφει την ψύχωση μιας ολόκληρης κουλτούρας με τη νεαρή γυναικεία σεξουαλικότητα και τους τρόπους που αυτή απενοχοποιείται στη συνείδηση μιας βαθιά συντηρητικής κοινωνίας.

21/9/2017, 21:00, Odeon Όπερα 2



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-09-19 20:07:14



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.