Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Φρανκ Σέρπικο / Frank Serpico

Υπήρξε ο θρυλικός αστυνομικός που όρθωσε ανάστημα απέναντι στη διαφθορά του Τμήματος της Νέας Υόρκης, εμπνέοντας τον Σίντνεϊ Λουμέτ να τον κάνει ταινία. Πέραν όμως απ' τον εμβληματικό ρόλο του Αλ Πατσίνο που όλοι θυμόμαστε αλλά και τους πολυάριθμους επώνυμους θαυμαστές του, δεν υπάρχει καλύτερος να αφηγηθεί την απίστευτη ιστορία του από τον ίδιο τον θρυλικό Φρανκ Σέρπικο.

Frank Serpico

Υπήρξε ο αστυνομικός που αποκάλυψε το βάθος της διαφθοράς στο Τμήμα της Νέας Υόρκης. Εν μία νυκτί, έγινε ήρωας για πολλούς και προδότης για αρκετούς στο Σώμα. Επέζησε από σφαίρα στο πρόσωπο και πάνω του βασίστηκε το κλασικό φιλμ του Λουμέτ, «Σέρπικο».

Εδώ και 40 χρόνια, ο Φρανκ Σέρπικο έχει επιλέξει να ζει αποκομμένος από τα φώτα της δημοσιότητας, εξακολουθώντας να έχει πολλά να πει για όσα απίστευτα βίωσε. Ο Αντονίνο Ντ’Αμπρόσιο φιλοτεχνεί το πορτρέτο ενός ασυμβίβαστου ανθρώπου, δίνοντάς του τον λόγο και προσφέροντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον ίδιο πίσω από τον μύθο που εδραίωσε ο Πατσίνο και η περίφημη ερμηνεία του. Ο Σέρπικο, χαρισματικός και αρκούντως κινηματογραφικός, αποτελεί τον πλέον ιδανικό αφηγητή της ίδιας του της ιστορίας.

Σκηνοθεσία: Antonino D’Ambrosio
Σενάριο: Antonino D’Ambrosio
Φωτογραφία: Karim Lopez, Trevor Tweeten
Μουσική: Brendan Canty
Μοντάζ: Karim Lopez
Εμφανίζονται: Frank Serpico, Luc Sante, John Turturro, Janet Panetta, Donna Murch, John' Connor, Londel Davis, Bob Delaney

ΗΠΑ | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 98’ | Αγγλικά, Πολωνικά

 



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction