24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας"

Πληρωμένος Έρωτας / Eastern Boys

27/9/2017, 17:45, Ideal

Ευκατάστατος μεσήλικας «ψωνίζει» νεαρό μετανάστη, μη γνωρίζοντας ότι η συμμορία του δεύτερου θα τον ληστέψει. Ωστόσο εκείνος αρνείται να τον καταδώσει, γοητευμένος από την ορμή της νεότητας που γεμίζει αναπάντεχα το συναισθηματικό του κενό. Στην καρδιά ενός πολυπολιτισμικού, και συνάμα χαώδους και σκληρού κόσμου, ο Καμπιγιό εξερευνά το ενδεχόμενο της κατανόησης, της συγχώρεσης και της λύτρωσης, βρίσκοντας αναπάντεχες και όχι πάντα βολικές απαντήσεις μέσα από τη διήγηση μιας αφοπλιστικά ειλικρινούς ερωτικής ιστορίας.

Eastern Boys

Ο Ντανιέλ, ένας ευκατάστατος μεσήλικας, «ψωνίζει» στο Παρίσι έναν νεαρό Ουκρανό μετανάστη ονόματι Μάρεκ, μη γνωρίζοντας ότι η συμμορία του δεύτερου θα εισβάλλει και θα ληστέψει το διαμέρισμά του την ημέρα του ραντεβού τους. Ο Καμπιγιό σκιαγραφεί με ρεαλισμό τα αδιέξοδα, τους φόβους και την βίαιη συμπεριφορά των παιδιών του δρόμου που εκτονώνονται στο τρομακτικό πάρτι με τον σαστισμένο Ντανιέλ. Τα γεγονότα θα πάρουν μια παράξενη τροπή όταν ο δυστυχισμένος μεσοαστός αποφασίσει να μην κάνει το προφανές, γοητευμένος από την ορμή της νεότητας που γεμίζει αναπάντεχα το συναισθηματικό του κενό.

Mένοντας με συνέπεια μακριά από κλισέ και μελοδραματισμούς, ο σκηνοθέτης ισορροπεί ανάμεσα σ’ ένα φιλμ κοινωνικού προβληματισμού και μια παράδοξη ερωτική ιστορία, αναζητώντας τις αιτίες των επιλογών των ηρώων του που κρύβονται στις λεπτομέρειες.

Σκηνοθεσία: Robin Campillo
Σενάριο: Robin Campillo, Gilles Marchand
Φωτογραφία: Jeanne Lapoirie
Μουσική: Arnaud Rebotini
Μοντάζ: Robin Campillo
Ηθοποιοί: Olivier Rabourdin, Kirill Emelyanov, Daniil Vorobyov, Edea Darcque

Γαλλία | 2013 | Έγχρωμο | DCP | 128' | Γαλλικά, Ρώσικα, Αγγλικά
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

   Spotlight στον Ρομπέν Καμπιγιό

   Spotlight στον Ρομπέν Καμπιγιό

   Αυτοί που Επιστρέφουν / Les Revenants

   Αυτοί που Επιστρέφουν / Les Revenants

   Οι ζωές των κατοίκων ενός μικρού γαλλικού χωριού αλλάζουν ανεπανόρθωτα όταν συμβαίνει το αδιανόητο και οι νεκροί επανέρχονται στη ζωή διεκδικώντας ξανά μια θέση στην κοινωνία και την καρδιά αυτών που άφησαν πίσω. Στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, ο Καμπιγιό υπογράφει ένα στοιχειωμένο και βαθιά ατμοσφαιρικό θρίλερ που στοχάζεται πάνω στα αιώνια και αξεδιάλυτα μυστήρια της ύπαρξης. Η απήχησή του αποτέλεσε έμπνευση για την εξαιρετικά επιτυχημένη ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.

   120 Χτύποι το Λεπτό / 120 Battements par Minute

   120 Χτύποι το Λεπτό / 120 Battements par Minute

   Η ταινία που έκανε τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, πρόεδρο της επιτροπής του πρόσφατου Φεστιβάλ Καννών, να δακρύσει, είναι το παθιασμένο χρονικό μιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι στα τέλη της δεκαετίας του '80 ύψωσαν ανάστημα ενάντια σε έναν πανίσχυρο και θανατηφόρο ιό. Σκηνοθετώντας με νεανική ορμή και ενώνοντας μοναδικά το συλλογικό με το ατομικό και το πολιτικό με το προσωπικό, ο Καμπιγιό παραδίδει στα χέρια των θεατών μια συναισθηματική χειροβομβίδα. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες.Παρουσία του σκηνοθέτη Ρομπέν Καμπιγιό και του πρωταγωνιστή Αρνό Βαλουά.