Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ο Γούντι Άλεν στην επίσημη προβολή της νέας του ταινίας «Γυρίσματα της Τύχης» στην Αθήνα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και αέρα Χόλιγουντ, η Spentzos Film σε συνεργασία με το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, διοργάνωσε στον θερινό κινηματογράφο «Αίγλη» στον Κήπο του Ζαππείου Μεγάρου, την επίσημη προβολή της νέας ταινίας του Γούντι Αλεν «Γυρίσματα της Τύχης», παρουσία του διάσημου δημιουργού.


Τη λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου, τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτά μέλη από τον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο, τα οποία απήλαυσαν την γαλλόφωνη ταινία του Γούντι Άλεν, μόλις λίγες μέρες έπειτα από την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

«Ελπίζω να σας αρέσει.  Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω σε αυτήν τη φάση της ζωής μου».

Οι τυχεροί θεατές καλωσόρισαν τον σπουδαίο Αμερικανό σκηνοθέτη με ένα θερμό χειροκρότημα διαρκείας και επιφωνήματα θαυμασμού. Άνετος και λαλίστατος δήλωσε ότι, παράλληλα με την προγραμματισμένη συναυλία του στο Ηρώδειο την επόμενη ημέρα, με ενθουσιασμό δέχτηκε να παρουσιάσει τη νέα του ταινία στο ελληνικό κοινό. Όπως είπε ο δραστήριος και αεικίνητος δημιουργός, τα ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ είναι μια πολύ ξεχωριστή ταινία για τον ίδιο, καθώς είναι και η 50ή του.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Αθήνα για μία επόμενη δημιουργία του.

Τον Γούντι Άλεν παρουσίασαν στο κοινό ο Αντώνης Μανιάτης, ιδιοκτήτης της Spentzos Film Α.Ε. και ο Λουκάς Κατσίκας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Την πρεμιέρα τίμησαν με την παρουσία τους πολλά πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως οι Laurence AUER (Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα), Ελευθερία Αρβανιτάκη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αντίνοος Αλμπάνης, Μιμή Ντενίση, Όλγα Τρέμη, Μαρία Σαράφογλου, Ελένη Ράντου, Βάσω Καβαλιεράτου, Αντώνης Λουδάρος, Κώστας Λαμπρόπουλος, Εύα Νάθενα, Γιώργος Καραμίχος, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Αποστόλης Τότσικας, Ρούλα Ρέβη, Κωστής Μαραβέγιας, Τόνια Σωτηροπούλου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δανάη Μιχαλάκη, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Νίκος Περάκης, Σοφία Κόκκαλη, Χάρης Φραγκούλης, Αγγελος Φραντζής, Ρένος Ρώτας, Μάνος Βακούσης, Μαρία Παπαλάμπρου, Έφη Κάντζα, Γιώργος Χρανιώτης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Ναταλία Αργυράκη, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ηλίας Γιαννακάκης, Σταύρος Ψυλλάκης κ.ά.

Φωτογραφίες από τη λαμπερή βραδιά στο photo gallery (credits Γιάννης Στεφανίδης)

Η ταινία ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ (ξεν. Τίτλος COUP DE CHANCE) θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους σε όλη την Ελλάδα από 27 Σεπτεμβρίου.

Τα ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ μιλούν για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ευκαιρίες, αλλά και η τύχη στη ζωή μας.  Η Φανί (Λου ντε Λάαζ) και ο Ζαν (Μελβίλ Πουπό) μοιάζουν με το ιδανικό παντρεμένο ζευγάρι – είναι και οι δύο επαγγελματικά καταξιωμένοι, ζουν σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα σε μια προνομιούχα γειτονιά του Παρισιού και δείχνουν να είναι τόσο ερωτευμένοι όσο ήταν όταν πρωτογνωρίστηκαν. Αλλά όταν η Φανί συναντά τελείως τυχαία στο δρόμο τον Αλέν (Νιλς Σνάιντερ), έναν πρώην συμμαθητή της από το γυμνάσιο, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Σύντομα θα αρχίσουν να βρίσκονται και έρχονται όλο και πιο κοντά…

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 93’ | ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ & ΣΕΝΑΡΙΟ: ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ | ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΛΟΥ ΝΤΕ ΛΑΑΖ, ΒΑΛΕΡΙ ΛΕΜΕΡΣΙΕ, ΜΕΛΒΙΛ ΠΟΥΠΟ, ΝΙΛΣ ΣΝΑΪΝΤΕΡ

Το πλήρες πρόγραμμα του 29ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ της διοργάνωσης την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19.00 στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ.

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023 στις αίθουσες: ΔΑΝΑΟΣ Ι & ΙΙ, ΙΝΤΕΑΛ, ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΛΛΑΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social media: Facebook AIFFAIFF InstagramCinemagazine InstagramTwitter.  

Το 29o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.



      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφίες