Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Αποκάλυψη Τώρα: Final Cut / Apocalypse Now: Final Cut

Tο ανυπέρβλητο έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει 40 χρόνια και προβάλλεται στο ολοκαίνουργιο και τελειωτικό μοντάζ που ονειρευόταν ο δημιουργός του. Μετά την εντυπωσιακή ψηφιακή αποκατάσταση που έγινε για πρώτη φορά από το αρχικό νεγκατίφ της ταινίας, δείτε, ακούστε και κυρίως βιώστε την «Αποκάλυψη» όπως ποτέ άλλοτε, σε μια μοναδική προβολή-εμπειρία.


ΗΠΑ | 1979 |  ΕΓΧΡΩΜΟ |  DCP | 183' | ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΑ

Ο πιο φιλόδοξος κινηματογραφικός τίτλος που τήρησε την υπόσχεση του. Η 40χρονη ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, στην φετινή απόλυτη εκδοχή της, είναι ένα φιλμ εξαντλητικά βιωματικό. Η μεταγραφή του κονραντικού «Στην Καρδιά του Ερέβους» στο Βιετνάμ και την αναζήτηση του σκοτεινού alter ego, όπως έλεγε και ο σκηνοθέτης, «δεν είναι μια ταινία για το Βιετνάμ, είναι το Βιετνάμ». Διόρθωση, αν επιτρέπεται: Η «Αποκάλυψη Τώρα» υπερβαίνει το Βιετνάμ.

Είναι η αποτύπωση του Πολέμου σαν την έκφανση της ανθρώπινης μετάλλαξης, η καταγραφή της στιγμής και του «μετά» όταν πια η αποκτήνωση έχει σάρκα και οστά αφήνοντας πίσω της τον Λόγο. Έργο που μαρμαρώνει τον «άλλο θεατή» με τις συνέπειές του, η «Αποκάλυψη Τώρα» κέρδισε δύο Όσκαρ, τον Χρυσό Φοίνικα και πάμπολλους άλλους θεσμούς που επικυρώθηκαν από την παρουσία της. Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Francis Ford Coppola
ΣΕΝΑΡΙΟ: John Milius, Francis Ford Coppola
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Vittorio Storaro
ΜΟΥΣΙΚΗ: Carmine Coppola
ΜΟΝΤΑΖ: Lisa Fruchtman, Gerald B. Greenberg, Walter Murch
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Marlon Brando, Martin Sheen, Rober Duvall, Frederic Forrest, Sam Bottoms, Laurence Fishburne, Albert Hall, Harrison Ford, Dennis Hopper

ΦΡΑΝΣΙΣ ΦΟΡΝΤ ΚΟΠΟΛΑ
Κινηματογραφικός θρύλος. Γέννημα Ντιτρόιτ, θρέμμα Νέα Υόρκη, καταγωγή Ιταλία. Σπούδασε στο UCLA, ανδρώθηκε δίπλα στον Ρότζερ Κόρμαν. Οι 14 προσωπικές οσκαρικές υποψηφιότητες και τα 5 βραβεία λένε μόλις ένα κλάσμα της ιστορίας αυτού του σκηνοθέτη, παραγωγού, σεναριογράφου με την απίθανη ζωή, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αριθμημένες στο ένα χέρι μεγαλοφυΐες του σινεμά.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ)
2007 Youth Without Youth
1992 Bram Stoker's Dracula
1990 The Godfather Part III
1984 The Cotton Club
1983 Rumble Fish
1983 The Outsiders
1982 One from the Heart
1979 Apocalypse Now
1974 The Godfather Part II
1974 The Conversation
1972 The Godfather



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές

        ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

        ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

        24/9/2020, 22:15, ΤΡΙΑΝΟΝ
        30/9/2020, 22:00, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

        CRASH

        CRASH

        3/10/2020, 23:00, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ