Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Η Μιράι Του Μέλλοντος / Mirai Of The Future

Η Μιράι έρχεται στη ζωή και ο τετράχρονος αδερφός της αντιμετωπίζει το γεγονός με ζήλια. Όταν όμως το αγόρι ανακαλύψει ένα μαγικό κήπο που του επιτρέπει να ταξιδεύει στο χρόνο και να συναντά τους συγγενείς του σε διαφορετικές περιόδους, θα αναθεωρήσει. Μια ιστορία για την αόρατη κλωστή που ενώνει γενιές και οικογένειες, το νέο anime του Μαμόρου Χοσόντα υπήρξε το καλά κρυμμένο μυστικό των φετινών Καννών. (Κατάλληλο άνω των 8 ετών) Σε συνεργασία με το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Προλογίζουν οι Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ και Αμάντα Λιβανού, Διευθύντριες ATHICFF. 


ΙΑΠΩΝΙΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 98' | ΙΑΠΩΝΙΚΑ

Ο 4χρονος Κουν ζει χαρούμενος μέχρι τη γέννηση της αδερφής του, Μιράι, που μονοπωλεί την προσοχή των γονιών του, προκαλώντας του ζήλεια και θυμό. Μέχρι που τον επισκέπτονται η έφηβη Μιράι από το μέλλον, ένας μυστηριώδης πρίγκιπας, η μητέρα του ως μικρό παιδί και ο παππούς του ως νεαρός.

Μια θαυμάσια, συγκινητική ιστορία για την αόρατη κλωστή που ενώνει γενιές και οικογένειες, το νέο anime του Μαμόρου Χοσόντα έγραψε ιστορία στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών, που για πρώτη φορά φιλοξένησε παγκόσμια πρεμιέρα ταινίας του είδους. Με οπτική μαεστρία, και μέσα από αφηγηματικές οδούς που θυμίζουν Κάρολο Ντίκενς και Λιούις Κάρολ, ο σκηνοθέτης υμνεί την οικουμενική σημασία των οικογενειακών δεσμών. Η ειδική προβολή σηματοδοτεί τη γνωριμία του κοινού όλων των ηλικιών με το επερχόμενο 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.

* Στα Ιαπωνικά με Ελληνικούς υπότιτλους και για ηλικίες από 8 και πάνω

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mamoru Hosoda
ΣΕΝΑΡΙΟ: Mamoru Hosoda
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ryo Horibe
ΜΟΥΣΙΚΗ: Masakatsu Takagi
ΜΟΝΤΑΖ: Shigeru Nishiyama
ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Haru Kuroki, Moka Kamishiraishi, Gen Hoshino, Kôji Yakusho, Yoshiko Miyazaki

MΑΜΟRU HOSODA
Ο Χοσόντα γεννήθηκε το 1967 στην Τογιάμα. Αφού αποφοίτησε από το Κολλέγιο Τεχνών Καναζάουα, ξεκίνησε την καριέρα του ως animator και το 2011 δημιούργησε μαζί με τον Γιτσίρο Σάιτο το στούντιο κινουμένων σχεδίων Studio Chizu.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
(ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ)
2018 Mirai
2015 The Boy & the Beast
2012 Wolf Children
2009 Summer Wars



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές

        ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

        ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

        24/9/2020, 22:15, ΤΡΙΑΝΟΝ
        30/9/2020, 22:00, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

        CRASH

        CRASH

        3/10/2020, 23:00, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ