Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Η Τρικυμία / The Tempest

Ο Τζάρμαν αναμετριέται με το κύκνειο άσμα του Σαίξπηρ και βάζει την αιρετική υπογραφή του σε μία από τις πιο γοητευτικά παράδοξες μεταφορές έργου του Βρετανού βάρδου στη μεγάλη οθόνη. Ενας ύμνος στην εγκράτεια που απαιτεί η εξουσία, η «Τρικυμία» είναι ταυτόχρονα και μία οπτικά υποβλητική δημιουργία πάνω στις θεματικές της εκδίκησης και της τιμωρίας. Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Shakespeare in the City» / Είσοδος ελεύθερη

thetempest

Δώδεκα χρόνια μετά την απώλεια του δουκάτου του Μιλάνου από τις ραδιουργίες του αδερφού του, Αντόνιο, ο Πρόσπερο βρίσκεται ξεχασμένος σε ένα ερημονήσι μαζί με την κόρη του Μιράντα, έχοντας ωστόσο κατακτήσει τα μυστικά της μαγείας. Το τερτίπι της μοίρας που φέρνει το πλοίο του Αντόνιο κοντά στο νησί, είναι που θα κάνει μια τρικυμία, αποτέλεσμα των δυνάμεων που τιθασεύει ο Πρόσπερο, να αποκαταστήσει την τάξη των πραγμάτων.

Ο Τζάρμαν θέτει την αιρετική υπογραφή του σε αυτό που λογίζεται ως το κύκνειο άσμα του Σαίξπηρ, έναν ύμνο πάνω στην εγκράτεια που απαιτεί η εξουσία και η δύναμη. Και η «Τρικυμία» του είναι μια οπτικά υποβλητική δημιουργία η οποία μασκαρεύει πανέξυπνα το πενιχρό της μπάτζετ, προσφέροντας τον ενδεδειγμένο χώρο στα θεματικά πεδία της εκδίκησης, της τιμωρίας και της συμφιλίωσης. Ν. Σ.

Σκηνοθεσία: Derek Jarman
Σενάριο: Derek Jarman
Φωτογραφία: Peter Middleton
Μουσική: Brain Hodgson, John Lewis
Μοντάζ: Lesley Walker
Ηθοποιοί: Peter Bull, David Meyer, Neil Cunningham, Toyah Willcox, Karl Johnson

Ην. Βασίλειο | 1979 | Εγχρωμο | DCP | 92’ | Αγγλικά



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές

        ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

        ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

        24/9/2020, 22:15, ΤΡΙΑΝΟΝ
        30/9/2020, 22:00, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

        CRASH

        CRASH

        3/10/2020, 23:00, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ