Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Αμυγδαλιά / Amygdalià

«Αμυγδαλιά» είναι ένα δέντρο που ανθίζει πριν την άνοιξη. Είναι επίσης η λέξη που στοιχειώνει τη σκηνοθέτιδα από τότε που πρωτοέφτασε στην Ελλάδα. Σε αυτό που συχνά θυμίζει καρτ-ποστάλ, άνθρωποι, μέρη και πράγματα συναντιούνται και αποχωρίζονται όπως σε ένα όνειρο. Φευγαλέες περφόρμανς, παραλίες, χωράφια, αμυγδαλιές και τσολιάδες σχηματίζουν μια προσωπική γλώσσα που διερευνά τα σύνορα γύρω μας και μέσα μας. Παρουσία συντελεστών


Θα προηγηθεί η προβολή της μικρού μηκους «Portraits» (2019, 22') του Χρήστου Πυθαρά.

ΕΛΛΑΔΑ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 80΄ | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η Αμυγδαλιά είναι ένα δέντρο που ανθίζει λίγο πριν την άνοιξη. Είναι επίσης η λέξη που στοιχειώνει τη σκηνοθέτιδα της ταινίας ως παιδί, όταν πρωτοφτάνει στην Eλλάδα. Σε αυτό το μέρος, που συχνά θυμίζει καρτ- ποστάλ, άνθρωποι, μέρη και πράγματα συναντιούνται και αποχωρίζονται όπως σε ένα όνειρο.

Φωνές γυναικών πλέκονται μεταξύ τους καθώς επιχειρείται να εφευρεθεί μια νέα γλώσσα μέσα από τοπία και χειρονομίες, αναδεικνύοντας απροσδόκητες πτυχές στην έννοια της ελληνικότητας και της Ξένης. Φευγαλέες περφόρμανς, παραλίες, χωράφια, αμυγδαλιές και τσολιάδες σχηματίζουν το αλφαβητάρι μιας προσωπικής γλώσσας που διερευνά τα σύνορα γύρω και μέσα μας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Christina Phoebe
ΣΕΝΑΡΙΟ: Christina Phoebe
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Christina Phoebe
ΜΟΝΤΑΖ: Yiannis Laskaris

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΟΙΒΗ
Η Χριστίνα Φοίβη είναι εικαστικός και κινηματογραφίστρια. Έχει σπουδάσει Καλές Τέχνες στο New York University (NYU). Δουλειά της έχει εκτεθεί στη 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία, στο Flux Factory (ΝΥ), στο YNKB (Κοπεγχάγη), στο Le Magazine του Jeu de Paume (Παρίσι) κ.ά.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2019 Αμυγδαλιά



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικά Ντοκιμαντέρ