Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Δ’

Διάρκεια: 103'


Διάβαση / Crossing
Διάρκεια / Duration: 5’ Σκηνοθεσία / Director: Nikos Mathios

Μια νέα  γυναίκα κάνει μια ευχάριστη βόλτα στο δάσος. Ή μήπως όχι;

Τέταρτος Τοίχος / Fourth Wall
Διάρκεια / Duration: 10’ Σκηνοθεσία / Director: Dimitris Gkotsis

Ο τέταρτος τοίχος αποτελεί την αδιόρατη πλευρά του κοινωνικού ιστού, που μοιάζει αμετάβλητος, έχοντας ως μόνη διαφορά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Ένας κόσμος που αναπαράγεται για να παράγει, επιβιώνοντας μάλλον ενστικτωδώς. Η ταινία βασίζεται πάνω στις σημειώσεις ενός οδοιπορικού που διήρκεσε δέκα μήνες.

Sunday 11.00 - 12.00
Διάρκεια / Duration: 10’ Σκηνοθεσία / Director: Stelios Koukouvitakis

Ένα νεαρό ζευγάρι επιστρέφει από βραδινή βόλτα. Σε ένα δρομάκι δέχονται επίθεση. Το πώς θα αντιδράσουν, θα καθορίσει τη ζωή τους. Μια ταινία για τα διλήμματα, τις αποφάσεις και το κόστος των επιλογών.

Deathcar
Διάρκεια / Duration: 12’ Σκηνοθεσία / Director: Andreas Vakalios

Ένα κορίτσι τσακώνεται με τον πατέρα της. 80 χλμ/ώρα. Ένα αγόρι οδηγεί μεθυσμένο. 100 χλμ/ώρα. Ένα αγόρι κρέμεται από το παράθυρο. 120 χλμ/ώρα. Ένα κορίτσι φλερτάρει χύμα. 140 χλμ/ώρα. Ένα αγόρι μοιράζει χαπάκια. 160 χλμ/ώρα. Ένα αγόρι παθαίνει επιληπτική κρίση. 180 χλμ/ώρα.

Η Φάμπρικα / The Factory
Διάρκεια / Duration: 20’ Σκηνοθεσία / Director: Alexander Sikalias

Ένας τίμιος και αγαπητός από όλους εργάτης σε ένα εργοστάσιο αντιμετωπίζει ένα σοβαρό δίλημμα, όταν ο προϊστάμενός του ζητά να του αποκαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από το μαύρο εμπόριο μετάλλων από τις αποθήκες. Μετά από ένα τυχαίο γεγονός ανακαλύπτει ότι υπεύθυνος των κλοπών είναι ο καλύτερος φίλος του. Ταυτόχρονα τα οικογενειακά βάρη τον πιέζουν ακόμη περισσότερο.    

Calling
Διάρκεια / Duration: 16’ Σκηνοθεσία / Director: Artemis Anastasiadou

Ένα τραγικά βίαιο συμβάν διαρρηγνύει τη σχέση μιας μεξικανοαμερικάνας μοδίστρας και του ενήλικα γιου της, που πάσχει από νοητική υστέρηση.

A violent event fractures the relationship between a Mexican-American  seamstress and her intellectually challenged adult son.

Όλα για Όλα / Go For Broke
Διάρκεια / Duration: 30’ Σκηνοθεσία / Director: Marinos Sklavounakis

Ο Μιχάλης είναι χρεωμένος στις τράπεζες. Ο Αντρέας πληροφορείται από τον φίλο του Μιχάλη ότι το προηγούμενο βράδυ έπαιξε χαρτιά στον τοκογλύφο του νησιού, γνωστό ως Καρχαρία. Ο Αντρέας δεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνο να τα βάλει μαζί του. Έτσι η μόνη λύση είναι να μπει ένα στοίχημα…



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό