Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Ζ’

Διάρκεια: 92'


Phalaenopsis Alba
Διάρκεια / Duration: 15’ Σκηνοθεσία / Director: Yeorgia M. Sotirhou

Όλα στη ζωή της Κατερίνας μοιάζουν τακτοποιημένα. Η ίδια ωστόσο αισθάνεται βαθιά μοναξιά και αναζητά τη λύση με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο.

Grief (A Place None of Us Know Until We Reach it)
Διάρκεια / Duration: 8’ Σκηνοθεσία / Director: Alexandra Matheou

Μια μητέρα με την κόρη της, βρίσκονται σ’ ένα ταξίδι στη Σικελία, αναζητώντας μια τοποθεσία για να σκορπίσουν την τέφρα του αγαπημένου τους συζύγου/πατέρα. Καθώς η μέρα προχωράει, οι δύο γυναίκες δεν καλούνται μόνο να διαχειριστούν την απώλεια, αλλά και το να αντέξουν η μια την άλλη.

Quidnunc
Διάρκεια / Duration: 25’ Σκηνοθεσία / Director: Harry Ayiotis

Μια ψυχικά άρρωστη γυναίκα, η Mέλανι αποφασίζει να τερματίσει τη ζωή της στο δωμάτιο ενος έρημου ξενοδοχείου. Ξαφνικά μια κραυγή για βοήθεια από το διπλανό δωμάτιο την προτρέπει να διακόψει την διαδικασία αυτοκτονίας της και να διερευνήσει την ταραχή.

Πολυέλαιος / Chandelier
Διάρκεια / Duration: 10’ Σκηνοθεσία / Director: Antonis Glaros

Ο Ευμένης Νολάκης, αξιωματικός του στρατού βρίσκεται παγιδευμένος σ' ένα σκοτεινό κουτί. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για το φέρετρό του, ανήμερα της κηδείας του. Αναπόφευκτα θα έρθει ενώπιος ενωπίω με όλους τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής του, για τον τελικό απολογισμό. Κι οι ανατροπές είναι προ των πυλών του… Άδη.    

Springtime Rest
Διάρκεια / Duration: 15’ Σκηνοθεσία / Director: Yannis Zafiris

Ένας νεαρός άντρας ταξιδεύει με σκοπό να συναντήσει την γιαγιά του. Όταν ο νεαρός άντρας φτάσει στο σπίτι της γιαγιάς, εκείνη θα απουσιάζει.

Muffin
Διάρκεια / Duration: 17’ Σκηνοθεσία / Director: Daniel Bolda

Πρόθυμος να πληρώσει το τίμημα για μια νέα, φανταχτερή ζωή, ένας άνθρωπος σταματάει το αυτοκίνητό του στη μέση του πουθενά και αναγκάζει τον πατέρα του να βγει από το αυτοκίνητο, αφήνοντάς τον μόνο του στο δάσος. Όντας στοιχειωμένος από τις τύψεις του, προσπαθεί στη συνέχεια να ακυρώσει τη συμφωνία και να φέρει πίσω τον πατέρα του.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό