Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Πολυέστερ

Τι να το κάνεις το 3D ή το Cinerama, όταν έχεις τη μοναδική ταινία με Οdorama, όπως θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια από τις θρυλικές συνεργασίες του Τζον Γουότερς με τη θεϊκή Ντιβάιν. Τι είναι το Odorama; Καρτούλες «ξύστε και μυρίστε» που θα σας περιμένουν στην είσοδο της αίθουσας. Χωρίς να είναι σίγουρο αν θέλετε να τις ξύσετε και να τις μυρίσετε. Το απόλυτο καλτ γεγονός στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας!

Τι να το κάνεις το 3D ή το Cinerama, όταν έχεις τη μοναδική ταινία με Οdorama, όπως θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια από τις θρυλικές συνεργασίες του Τζον Γουότερς με τη θεϊκή Ντιβάιν.

Τι είναι το Odorama; Καρτούλες «ξύστε και μυρίστε» που θα σας περιμένουν στην είσοδο της αίθουσας. Χωρίς να είναι σίγουρο αν θέλετε να τις ξύσετε και να τις μυρίσετε, καθώς τόσο η Ντιβάιν όσο και ο Γουότερς είναι οι βασιλιάδες του ξεκαρδιστικού και αναρχικά επιτηδευμένου κακού γούστου.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας, προβάλλονται στην οθόνη αριθμοί οι οποίοι αντιστοιχούν στον αριθμό που θα πρέπει να ξύσετε στην καρτέλα σας ώστε να μυρίσετε αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή: βρώμικες κάλτσες, πρωκτικά αέρια, μυρωδιά κουναβιού και άλλα ανάλογα.

Mε την Ντιβάιν στο ρόλο μιας καταπιεσμένης νοικοκυράς, η οποία ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την κερατώνει, η κόρη της έμεινε έγκυος και ο γιος της είναι ο ποδολάγνος που σπάει τα πόδια των γυναικών της γειτονιάς. Το απόλυτο καλτ γεγονός στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας!


polyester / πολιέστερ - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title
Polyester

Σκηνοθεσία / Director
John Waters

Σενάριο / Screenwriters
John Waters

Φωτογραφία / DoP
David Insley

Μουσική / Music
Michael Kamen

Μοντάζ / Editor
Charles Roggero

Ηθοποιοί / Principal Cast
Divine, Tab Hunter Edith Massey, David Samson
Mary Garlington, Ken King

ΗΠΑ / USA
1981
Εγχρωμο / Color
DCP
86'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Jubilee

    Jubilee

    Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του Ντέρεκ Τζάρμαν, οι Νύχτες Πρεμιέρες απευθύνουν ελάχιστο φόρο τιμής στον μέγιστο αυτό σκηνοθέτη, προβάλλοντας έναν από τους πιο πολυσυζητημένους σταθμούς της φιλμογραφίας του, αλλά και μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές (και αυθεντικές μέχρι το κόκκαλο) πανκ δηλώσεις στην ιστορία του σινεμά.

    Ξύπνημα στον Τρόμο

    Ξύπνημα στον Τρόμο

    Το «Wake in Fright», ένα ξεχασμένο για χρόνια αριστούργημα σε ολοκαίνουργια κόπια, προβλήθηκε για πρώτη φορά με τον τίτλο «Outback» στις Κάννες αφήνοντας άφωνους τους κριτικούς με την υπνωτιστική κινηματογράφησή του και την χωρίς περικοπές ματιά του στην καρδιά του σκότους.

    Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι

    Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι

    Σαράντα χρόνια μετά την τρομοκρατική κυκλοφορία του, ο 'Σχιζοφρενής Δολοφόνος'αποκτά επιτέλους την ψηφιακή αποκατάσταση που του αξίζει, όπως την επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, και γιορτάζει τα 40ά γενέθλιά του διατηρώντας αναλλοίωτη τη δύναμή του να ενοχλεί και να σοκάρει.

    Το Τίμημα της Ζωής

    Το Τίμημα της Ζωής

    Δομημένο σαν μια αλληλουχία συναντήσεων των δύο πρωταγωνιστών με άλλους ανθρώπους (κάποιες πραγματικά σκληρές, άλλες αναζωογονητικές λόγω της σωματικότητας τους) και χορογραφημένο και σκηνοθετημένο από τον Λόιντ Νιούσον, το 'Τίμημα της Ζωής' είναι η τέταρτη ταινία της ομάδας DV8, η δουλειά της οποίας είναι τολμηρή αισθητικά και στοχεύει στην ανεπιτήδευτη εξωτερίκευση ιδεών και συναισθημάτων.