Τα Παιδιά της Λίμνης Μπόντομ / Lake Bodom

30/9/2017, 00:00, Δαναός 1

Δύο αγόρια και δύο κορίτσια κατασκηνώνουν για ένα βράδυ στην καταραμένη λίμνη Μπόντομ, εκεί όπου 50 χρόνια πριν εκτυλίχθηκε ένα από τα πλέον φρικαλέα και ανεξιχνίαστα εγκλήματα στα αστυνομικά χρονικά. Απόψε, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το «Lake Bodom» επαναδιατυπώνει μερικά από τα βασικότερα κεφάλαια της μυθολογίας τρόμου σε ένα χορταστικό και ασταμάτητα αγωνιώδες αιματοκύλισμα.

Lake Bodom

Το 1960 δύο αγόρια και δύο κορίτσια αποφάσισαν να περάσουν το βράδυ δίπλα στη λίμνη Bodom. Οι τρεις σφαγιάστηκαν, ο ένας τραυματίστηκε βαριά αλλά δεν θυμάται τίποτα. O Taneli Mustonen σκηνοθετεί μια αναπαράσταση του γεγονότος, υιοθετώντας ήδη από την πρώτη του πράξη μία μετα-αφήγηση.

Τα πράγματα θα ήταν απλά αν έμενε στο επικείμενο μακελειό και την, ομολογουμένως, εκπληκτική κινηματογράφησή του. Αποφασίζει ωστόσο, μέσα από μελετημένες ανατροπές, να δώσει σάρκα και οστά στις φιλμικές αναφορές του κι εκεί που σε κάθε στροφή του σεναρίου νομίζεις πως το όλον θα εκτροχιαστεί, τελικά το «Lake Bodom» σου αποκαλύπτει μαεστρικά ένα διαφορετικό κεφάλαιο από την ζοφερή ιστορία του slasher. Υποβλητική ατμόσφαιρα, άφθονο αίμα και απενοχοποιημένο title-checking σε μια ταινία υγρό όνειρο για κάθε μυημένο.

Σκηνοθεσία: Taneli Mustonen
Σενάριο: Taneli Mustonen, Aleksi Hyvarinen
Φωτογραφία: Daniel Lindholm
Μουσική: Panu Aaltio
Μοντάζ: Aleksi Raij
Ηθοποιοί: Nelly Hirst-Gee, Mimosa Willamo, Mikael Gabriel, Santeri Mantyla Helinheimo

Φινλανδία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 85’ | Φινλανδικά