Μακελειό / Mayhem

29/9/2017, 00:00, Ιντεάλ

Στελέχη κορυφαίου δικηγορικού γραφείου μεταμορφώνονται σε σαδιστικά κτήνη που διψούν για αίμα και σπέρμα, εξαιτίας ενός ιού που απελευθερώνει τις πιο βίαιες παρορμήσεις τους. Σπλάτερ αντικαπιταλιστική σάτιρα με στοιχεία ζόμπι πανδημίας, σε ένα αδιανόητο b-movie με χαρτογιακάδες που λύνουν γραβάτες και βγάζουν τα μαχαίρια, κυριολεκτικά. Πρωταγωνιστεί ο Γκλεν του «Walking Dead».

Mayhem

Το νομικό επιτελείο ενός κορυφαίου δικηγορικού γραφείου έχει βγάλει λάδι πελάτη του, κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία, με την αιτιολογία πως ήταν ανίκανος να ελέγξει τις παρορμήσεις του επειδή έπασχε από τον ιό ID7. Όταν ο ιός αυτός εντοπίζεται στα κεντρικά της εταιρείας, μεταμορφώνοντας τα ευυπόληπτα στελέχη της σε οξύθυμα σαδιστικά κτήνη, το χάος εξαπλώνεται στο κτίριο με κατεύθυνση τον τελευταίο όροφο όπου βρίσκονται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Στίβεν Γιουν του «Walking Dead» βρίσκεται στο στοιχείο του, υποδυόμενος τον αδικημένο υπάλληλο που τα βάζει με κρετίνους προϊσταμένους, σ’ ένα μακελειό που δίνει στην «ανθρώπινη αξιοπρέπεια αναρρωτική άδεια». Σπλάτερ αντικαπιταλιστική σάτιρα με στοιχεία ζόμπι πανδημίας, γεμάτη corporate καθάρματα που λύνουν τις γραβάτες και βγάζουν τα «ενδοεταιρικά» μαχαίρια, σ’ έναν αλληγορικό μεταμεσονύχτιο παροξυσμό που τάραξε το Φεστιβάλ του SXSW.

Σκηνοθεσία: Joe Lynch
Σενάριο: Matias Caruso
Φωτογραφία: Steve Gainer
Μουσική: Steve Moore
Μοντάζ: Josh Ethier
Ηθοποιοί: Steven Yeun, Samara Weaving, Dallas Mark Roberts, Caroline Chikezie, Mark Stewart Frost, Kerry Fox, Lucy Chappell, Steven Brand

ΗΠΑ | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 86’ | Αγγλικά