Το Αυτό / It

22/9/2017, 22:00, Δαναός 1

Λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση ενός φίλου τους, μια ομάδα παιδιών ενώνονται εναντίον ενός προαιώνιου τέρατος που στοιχειώνει τα όνειρα μικρών και μεγάλων με τη μορφή ενός φρικιαστικού κλόουν. Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη και το αποτέλεσμα είναι η πλέον προσδοκώμενη ταινία τρόμου της χρονιάς.

It

Όταν μικρά παιδιά αρχίζουν να εξαφανίζονται στην κωμόπολη του Ντέρι, μια παρέα ανηλίκων έρχεται αντιμέτωπη με τους φόβους της για να λύσει το μυστήριο. Μόνο που ο αρχέγονος φόβος έχει το πρόσωπο ενός κλόουν και το ιστορικό των φόνων γυρίζει πολύ πίσω στο παρελθόν.

Ένα από τα πιο τρομακτικά βιβλία όλων των εποχών κι ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα της πλούσιας βιβλιογραφίας του μετρ του τρόμου Στίβεν Κινγκ, μεταφέρεται από τον Αντρέ Μουσιέτι («Mama») στον κινηματογράφο με σκοπό να τρομάξει φανατικούς αναγνώστες και ανυποψίαστους θεατές. Ο ανερχόμενος Μπιλ Σκάρσγκαρντ στο ρόλο του κλόουν Πένιγουαϊζ, αναμετριέται με την ανατριχιαστική, κλασική ερμηνεία του Τιμ Κάρι στην ομώνυμη τηλεοπτική μεταφορά του Τόμι Λι Γουόλας και υπόσχεται να χαράξει ανεξίτηλα τη μνήμη του κοινού δίνοντας με το «Αυτό» πρόσωπο στον εφιάλτη.

Σκηνοθεσία: Andres Muschietti
Σενάριο: Chase Palmer, Cary Fukunaga, Gary Dauberman, Stephen King (novel)
Φωτογραφία: Chung-hoon Chung
Μουσική: Benjamin Wallfisch
Μοντάζ: Jason Ballantine
Ηθοποιοί: Bill Skarsgard, Finn Wolfhard, Jaeden Lieberher, Nicholas Hamilton, Javier Botet, Megan Charpentier, Steven Williams

ΗΠΑ | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 135’ | Αγγλικά