23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Νενέτ και Μπονί / Nenette and Boni

24/9/2017, 17:15, Odeon Όπερα 1
26/9/2017, 21:13, Δαναός 2

Όταν η δεκαπεντάχρονη Νενέτ το σκάει από το οικοτροφείο επειδή έρχεται αντιμέτωπη με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, γυρεύει στέγη στο σπίτι του για χρόνια αποξενωμένου αδερφού της. Τις λεπτομέρειες της δυσλειτουργικής σχέσης τους διηγείται η Ντενί, συνοδευόμενη από το πλέον δημοφιλές σάουντρακ των Tindersticks, τον αυθορμητισμό του Φρανσουά Τριφό και τη φρεσκάδα της Νουβέλ Βαγκ. Χρυσή Λεοπάρδαλη και τρία βραβεία ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Nenette And Boni

Νικήτρια της Χρυσής Λεοπάρδαλης και τριών βραβείων ερμηνείας (για τους Γκρεγκουάρ Κολάν, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι και Αλίς Ουρί) στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, η τέταρτη μεγάλου μήκους δημιουργία της Ντενί έχει ως βασικούς ήρωες δύο αδέρφια που μεγάλωσαν χωριστά και βρίσκονται για χρόνια αποξενωμένα, διάγοντας μοναχικές και άστατες ζωές στα προάστια της Μασσαλίας.

Όταν η 15χρονη Νενέτ εγκαταλείψει το οικοτροφείο όπου βρίσκεται εσώκλειστη, επειδή αντιμετωπίζει μια αθέλητη εγκυμοσύνη, θα γυρέψει στέγη στο σπίτι του ονειροπόλου αδερφού της. Την δύσκολη σχέση που προσπαθούν να διαχειριστούν οι δυο τους και την συναισθηματική διαδρομή που καθένας τους αναμένεται να διανύσει, αναλαμβάνει να διηγηθεί η Κλερ Ντενί, συνοδευόμενη από τις δημοφιλείς μουσικές παρτιτούρες των Tindersticks και με έναν αυθορμητισμό δανεικό από το σινεμά του Τριφό και τη φρεσκάδα της Nouvelle Vague.

Σκηνοθεσία: Claire Denis
Σενάριο: Claire Denis, Jean-Pol Fargeau
Φωτογραφία: Agnes Godard
Μουσική: Tindersticks
Μοντάζ: Yann Dedet
Ηθοποιοί: Gregoire Colin, Alice Houri, Jacques Nolot, Valeria Bruni Tedeschi, Vincent Gallo, Malek Brahimi, Gerard Meylan, Alex Descas

Γαλλία | 1996 | Έγχρωμο | 35mm | 103’ | Γαλλικά