Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Το Καλοκαίρι του Ερωτά μου / My Summer Of Love

Οι νεαρές Μόνα και Τάμσιν μοιάζουν όσο η μέρα με τη νύχτα. Κάτω από το σπάνιο φως μιας ειδυλλιακής αγγλικής εξοχής,  οι δυό τους ανακαλυπτουν την φιλία και καθώς σαγηνεύονται σχεδόν ανεξήγητα η μία από την άλλη, παρασύρονται ολοκληρωτικά στην αιθέρια αίσθηση μιας εφήμερης ευτυχίας. Βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας το 2005 για ένα καλοκαιρινό ρομάντσο αφιερωμένο στα υπέροχα πράγματα που κρατούν μόνο λίγο. 


ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ | 2004 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 86' | ΑΓΓΛΙΚΑ

Προσπαθώντας να βρει φως στο αδιέξοδο τούνελ του μέλλοντός της, μεγαλωμένη σε μια μικρή πόλη που τίποτα δε φαίνεται να συμβαίνει και πλάι σε έναν μεγάλο αδερφό που έχει δικά του προβλήματα να λύσει, η νεαρή Μόνα συναρπάζεται από τη μαγνητική και πρωτόγνωρη παρουσία μιας συνομήλικής της, που φτάνει εκεί για διακοπές.

Χάρη στην πρώιμη λάμψη της, άγνωστης τότε, Έμιλι Μπλαντ, την υπέροχη, υπνωτιστική electropop των Goldfrapp και μια ντελιριακή αφήγηση που περιλαμβάνει κλασική μουσική, χορό, σκιές και σιλουέτες με φόντο τη Μητέρα Φύση, ο Παβλικόφσκι παραδίδει μια ωδή στον νεανικό έρωτα, που μπορεί να είναι εποχιακός και εφήμερος όμως παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του. Μαζί και την κάμερα του σκηνοθέτη, που μοιάζει να αφήνει πίσω του το νατουραλιστικό σινεμά και να εξερευνά καινούρια αφηγηματικά μονοπάτια. Τ.Μ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Pawel Pawlikowski
ΣΕΝΑΡΙΟ:  Pawel Pawlikowski, Michael Wynne
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ryszard Lenczewski
ΜΟΥΣΙΚΗ: Alison Goldfrapp, Will Gregory
ΜΟΝΤΑΖ: David Charap
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Emily Blunt, Natalie Press, Dean Andrews, Paddy Considine, Lynette Edwards



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Spotlight στον Πάβελ Παβλικόφσκι