Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Όροι και προϋποθέσεις
Διαγωνιστικού τμήματος Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους

  • Στο Διαγωνιστικό τμήμα Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους δικαιούται να συμμετάσχει κάθε ταινία μικρού μήκους Έλληνα ή/και Κύπριου σκηνοθέτη/παραγωγού που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από το Σεπτέμβριο μέχρι και το καλοκαίρι της εκάστοτε έκδοσης του Φεστιβάλ.
  • Για τη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας.
  • Στην περίπτωση που η ταινία επιλεγεί στο διαγωνιστικό τμήμα, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της σε DCP.
  • Σκηνοθέτες και παραγωγοί από Ελλάδα και Κύπρο που επιθυμούν να συμμετέχουν, υποβάλουν την ταινία τους αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που συνεργάζεται με το Φεστιβάλ.
  • Οι ταινίες που θα επιλεχθούν από την ομάδα προγραμματισμού, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία: Καλύτερης Ταινίας (Α' και Β'), Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας. Τα Α' και Β' βραβεία Καλύτερης ταινίας συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
  • Η προθεσμία υποβολής για το Διαγωνιστικό τμήμα Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους για το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας λήγει στις 13 Ιουλίου 2018. Δεκτές γίνονται μόνο όσες ταινίες υποβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα FilmFreeway.


    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2007-07-11 19:20:09