Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Η σπουδαία κινηματογραφική γιορτή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει για 28η χρονιά.

Οι 28ες Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν στους φυσικούς τους χώρους, τις αίθουσες 12μηνης λειτουργίας ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΔΑΝΑΟΣ, ΙΝΤΕΑΛΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝΤΡΙΑΝΟΝ, ΠΑΛΛΑΣ αλλά και για πρώτη φορά και για μία ξεχωριστή προβολή στην αίθουσα VILLAGE CINEMAS - VMAX SPHERA @ THE MALL ATHENS.

ΚΑΡΤΕΣ ΑμεΑ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ

ΚΑΡΤΕΣ ΑμεΑ

Οι ενδιαφερόμενοι για Διαπιστεύσεις ΑμεΑ μπορούν να στείλουν από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου e-mail στο accreditations@aiff.gr με στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, e-mail) για τη δωρεάν έκδοση της σχετικής κάρτας διαρκείας 5 προβολών με την απαραίτητη επισύναψη ενός από τα παρακάτω:

- κάρτα πολιτισμού AμεΑ (Υπ. Πολιτισμού)
- κάρτα ελεύθερης μετακίνησης ΑμεΑ (ΟΑΣΑ)
- κάρτα ανεργίας ΑμεΑ (ΟΑΕΔ)
- κάρτα σωματείου κωφών / βαρήκοων ή οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο

Η κάρτα διαρκείας ΑμεΑ είναι αυστηρά προσωπική και δίνει τη δυνατότητα στον/-την κάτοχο να εξαργυρώσει με τον κωδικό της κάρτας του/της ένα μηδενικό εισιτήριο ανά προβολή για οποιεσδήποτε 5 προβολές (εξαιρείται η Ταινία Έναρξης), καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων.

Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου.

Σε περίπτωση ανάγκης συνοδού θα πρέπει να γίνεται ταυτόχρονη αίτηση για 2 κάρτες διαρκείας ΑμεΑ και να διευκρινίζεται η ανάγκη.

Ο κωδικός της κάρτας ΑμεΑ αποστέλλεται ηλεκτρονικά από το accreditations@aiff.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχουν δώσει οι αιτούμενοι/-ες.

ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να αποστείλουν από την  Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου e-mail στο accreditations@aiff.gr με στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, e-mail) για τη δωρεάν έκδοση της σχετικής κάρτας διαρκείας 3 προβολών με την απαραίτητη επισύναψη ανανεωμένης Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ.

Κάθε κάτοχος κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ δικαιούται 1 κάρτα με 3 κωδικούς που αντιστοιχούν σε 3 δωρεάν εισιτήρια. Κάθε κωδικός μπορεί να εξαργυρώσει ένα εισιτήριο για μια προβολή της ίδιας ή της επόμενης μέρας όπως οι διαπιστεύσεις.

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ

Οι κάτοχοι των διαπιστεύσεων μπορούν να εκδίδουν το μηδενικό τους εισιτήριο ΜΟΝΟ την προηγούμενη ή την ίδια μέρα της προβολής της επιλογής τους.

Δημοσιογραφικές Διαπιστεύσεις: Κάρτα με μοναδικό κωδικό κατόχου που αντιστοιχεί σε 5 προβολές του Φεστιβάλ. Με τη χρήση του μοναδικού κωδικού, ο/η κάτοχος της διαπίστευσης μπορεί να εκδίδει τα εισιτήρια για τις προβολές της επιλογής του/της τόσο ηλεκτρονικά, μέσω του viva.gr όσο και σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης. Οι κάτοχοι διαπίστευσης δεν έχουν δικαίωμα να εκδίδουν πάνω από ένα εισιτήριο για την ίδια προβολή.

Οι διαπιστεύσεις και οι κάρτες ανέργων που αφορούν σε προβολές της ίδιας και της επόμενης ημέρας μπορούν να εξαργυρώνουν μηδενικά εισιτήρια από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 12.00 και καθημερινά από τις 11.00 π.μ.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ | ΚΑΡΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 

Γενική Είσοδος: 7 ευρώ

Ειδικές τιμές: 

Αφιέρωμα QUEER BRITANNIA: 5 Ευρώ 
- Προβολή «ΕΝΙΟ», Σάββατο 1/10 | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (Θα προηγηθεί συναυλία του «Stavros Lantsias Quartet»): 9 Ευρώ
- Προβολή «Moonage Daydream», Παρασκευή 30/9 | Village Cinemas - Vmax Sphera @ The Mall Athens: 9 Ευρώ

ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

5 προβολών: 30 Ευρώ
10 προβολών: 50 Ευρώ
20 προβολών: 75 Ευρώ
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ του Φεστιβάλ λειτουργεί στον 4ο όροφο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Ακαδημίας 42, 10672, Αθήνα.: Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 με 18:00, Σάββατο: 11:00 με 15:00, Κυριακή: Κλειστό | τηλ. 2103641543 

Σημαντικές σημειώσεις

- Μπορείτε να εξασφαλίζετε τα εισιτήριά σας από την ιστοσελίδα www.viva.gr ηλεκτρονικά, στα φυσικά σημεία πώλησης και τηλεφωνικά με κράτηση στο 11876* *Χρέωση κλήσης προς 11876: 0,96€/ λεπτό (Σταθερό), 1,09€/ λεπτό (Κινητό) Δευτέρα εώς Παρασκευή 10:00 - 18:00

-  Σας ενθαρρύνουμε να προμηθεύεστε τα εισιτήριά σας πριν την άφιξή σας στον κινηματογράφο. Ιδανικά να τα κατέχετε σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό σας ή να τα έχετε προεκτυπώσει ώστε να διευκολύνεται η ασφαλής και απρόσκοπτη ροή του κοινού προς την αίθουσα.

- Το ταμείο κάθε κινηματογράφου εκδίδει εισιτήρια μόνο για τις προβολές που πραγματοποιούνται σε αυτόν

- Τα ταμεία των κινηματογράφων λειτουργούν 60’ πριν την έναρξη της πρώτης προβολής και 30’ μετά την έναρξη της τελευταίας

- Μία ώρα πριν από κάθε προβολή και μέχρι την έναρξη αυτής, το ταμείο κάθε κινηματογράφου εκδίδει εισιτήρια μόνο για τις προβολές της ίδιας ημέρας.

- Πώληση εισιτηρίων για όλα τα venues του Φεστιβάλ γίνεται στο γραφείο τύπου αλλά μόνο με τη χρέωση κάρτας (όχι μετρητά). 

- Μεταβολές εισιτηρίων ΔΕΝ επιτρέπονται.

- Ακυρώσεις εισιτηρίων επιτρέπονται ηλεκτρονικά μέσω viva.gr, οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και μία ώρα πριν την προβολή για την οποία έχει εκδοθεί το εισιτήριο.

- Ακυρώσεις εισιτηρίων στους κινηματογράφους επιτρέπονται μέχρι και μία ώρα πριν την προβολή για την οποία έχει εκδοθεί εισιτήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση, ο/η κάτοχος να προσκομίσει το προς ακύρωση εισιτήριο στον κινηματογράφο από τον οποίο το έχει εκδώσει. 

- Η πώληση εισιτηρίων διαδικτυακά ολοκληρώνεται 15’ πριν την έναρξη της κάθε ταινίας. Τα τελευταία 15’ πριν ξεκινήσει η εκάστοτε ταινία, εισιτήρια διατίθενται μόνο από τον κινηματογράφο προβολής.  

- Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας και διαπιστεύσεων χρειάζεται να εκδώσουν εισιτήρια μηδενικής αξίας με χρήση του μοναδικού κωδικού της κάρτας. Η επίδειξη της κάρτας ΔΕΝ εξασφαλίζει είσοδο σε αίθουσες. 

- Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας και διαπιστεύσεων μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας τους και να εκδώσουν εισιτήρια μηδενικής αξίας μόνο για τις προβολές με τιμή εισιτηρίου 5 ή 7 ευρώ.  

- Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας τους στην ίδια προβολή και να εκδώσουν όσα εισιτήρια μηδενικής αξίας επιθυμούν (και έχουν διαθέσιμα) στην κάρτα τους.

* Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το εισιτήριό σας ή την κάρτα διαρκείας σας, μπορείτε να απευθύνεστε και στο live chat εξυπηρέτησης πελατών της viva.gr ή με email στο support@viva.gr

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και την έκδοση εισιτηρίων στο www.aiff.gr 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Οι αίθουσες που θα συνεργαστούν φέτος με το Φεστιβάλ για τις προβολές του προγράμματός του είναι οι παρακάτω: 

ΑΣΤΟΡ 

Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή), Αθήνα
(ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)
τηλ. 210 3211 950

ΑΣΤΥ  Κοραή 4, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα
(ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)
Τηλ. 210 3214775, 210 3221925

ΔΑΝΑΟΣ 1 & 2 Λεωφ. Κηφισίας 109, Αθήνα
(ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)
τηλ. 210 6922655

ΙΝΤΕΑΛ
Πανεπιστημίου 46, Αθήνα (ΜΕΤΡΟ Ομόνοια & Πανεπιστήμιο)
τηλ. 210 3826720 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ -ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ
Βασ. Σοφίας 85 & Κόκκαλη 1, Αθήνα
(ΜΕΤΡΟ Μέγαρο Μουσικής)
τηλ. 210 7282000

ΤΡΙΑΝΟΝ
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα
τηλ. 210 8215469 (Μετρό Βικτώρια)

VILLAGE CINEMAS @ THE MALL ATHENS
Vmax Sphera
Ανδρέα Παπανδρέου 35 (Παράπλευρος Αττικής Οδού)
Θέση Ψαλίδι, Μαρούσι (ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα) 
τηλ. 210 2704800

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ
Μητροπολιτικό Κολλέγιο, 4ος όροφος
Ακαδημίας 42, Αθήνα (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)
Τηλ. 210 3641543

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2022.    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2022-09-22 16:37:22