Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Χρυσή Αθηνά
Αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες και επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου απαρτίζουν κάθε χρόνο τη διεθνή Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ. Η Χρυσή Αθηνά Καλύτερης Ταινίας απονέμεται στο πιο τεχνικά και αισθητικά άρτιο φιλμ του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ. Το βραβείο-αγαλματίδιο σχεδιάστηκε από τον designer Γιώργο Σεπετζόγλου και είναι μια ευγενική χορηγία των κοσμηματοπωλείων ZOLOTAS. 

Η Επιτροπή επίσης απονέμει τα παρακάτω βραβεία:
Βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών
Βραβείο Σεναρίου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ FISCHER
Το κοινό μέσω ψηφοφορίας επιλέγει την αγαπημένη του ταινία από το Διεθνές Διαγωνιστικό πρόγραμμα. Χορηγός του Βραβείου Κοινού είναι η Fischer Beer.

ΒΡΑΒΕΙΟ Π.Ε.Κ.Κ.
Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου επιλέγουν την καλύτερη ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού, στην οποία και απονέμουν το βραβείο τους.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Χρυσή Αθηνά Καλύτερου Ντοκιμαντέρ
Διεθνής Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες που ειδικεύονται στο σινεμά τεκμηρίωσης επιλέγει την ταινία που θα βραβευτεί με την Χρυσή Αθηνά Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Το βραβείο-αγαλματίδιο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, σχεδιάστηκε από τον designer Γιώργο Σεπετζόγλου και είναι μια ευγενική χορηγία των κοσμηματοπωλείων ZOLOTAS.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ / ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Ειδική Κριτική Επιτροπή από έμπειρους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του ελληνικού σινεμά αποφασίζει κάθε χρόνο για τα παρακάτω βραβεία:

Χρυσή Αθηνά 
(συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου)
Αργυρή Αθηνά
(συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου)
Βραβείο Σκηνοθεσίας
(συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου)
Βραβείο Σεναρίου
(συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, χορηγία της Σχολής Σεναρίου ΑΝΤ1)
Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας
Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας
ONASSIS AWARD
(συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 5.000 Ευρώ, χορηγία του ONASSIS CULTURE) Βραβείο ανάπτυξης (development) για την ανάπτυξη σεναρίου μικρού ή μεγάλου μήκους του επόμενου έργου ενός/μίας σκηνοθέτη/-ιδας που η ταινία του/της διαγωνίζεται στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους
ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ της Σχολής Σεναρίου AΝΤ1 σε έναν/μία σεναριογράφο

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΩΤΖΙΟΣ

Το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ φέρει το όνομα του Γιώργου Τζιώτζιου, πρώτου Διευθυντή του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Το Τιμητικό Βραβείο «Γιώργος Τζιώτζιος» θα απονέμεται σε εκλεκτούς προσκεκλημένους της διοργάνωσης για το σύνολο της προσφοράς τους στον κινηματογράφο και τον πολιτισμό.    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2022-09-15 17:47:41