Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Χρυσή Αθηνά
Αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες και επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου απαρτίζουν κάθε χρόνο τη διεθνή Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ. Η Χρυσή Αθηνά Καλύτερης Ταινίας απονέμεται στο πιο τεχνικά και αισθητικά άρτιο φιλμ του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ. Το βραβείο-αγαλματίδιο σχεδιάστηκε από τον designer Γιώργο Σεπετζόγλου και είναι μια ευγενική χορηγία των κοσμηματοπωλείων ZOLOTAS. 

Η Επιτροπή επίσης απονέμει τα παρακάτω βραβεία:
Βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών
Βραβείο Σεναρίου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ FISCHER
Το κοινό μέσω ψηφοφορίας επιλέγει την αγαπημένη του ταινία από το Διεθνές Διαγωνιστικό πρόγραμμα. Χορηγός του Βραβείου Κοινού είναι η Fischer Beer.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Χρυσή Αθηνά Καλύτερου Ντοκιμαντέρ
Διεθνής Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες που ειδικεύονται στο σινεμά τεκμηρίωσης επιλέγει την ταινία που θα βραβευτεί με την Χρυσή Αθηνά Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Το βραβείο-αγαλματίδιο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, σχεδιάστηκε από τον designer Γιώργο Σεπετζόγλου και είναι μια ευγενική χορηγία των κοσμηματοπωλείων ZOLOTAS.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ / ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Ειδική Κριτική Επιτροπή από έμπειρους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του ελληνικού σινεμά αποφασίζει κάθε χρόνο για τα παρακάτω βραβεία:

Χρυσή Αθηνά 
(συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου)
Αργυρή Αθηνά
(συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ, χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου)
Βραβείο Σκηνοθεσίας
(συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ, χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου))
Βραβείο Σεναρίου
(συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ, χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου))
Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας
Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΩΤΖΙΟΣ

Το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ φέρει το όνομα του Γιώργου Τζιώτζιου, πρώτου Διευθυντή του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Το Τιμητικό Βραβείο «Γιώργος Τζιώτζιος» θα απονέμεται σε εκλεκτούς προσκεκλημένους της διοργάνωσης για το σύνολο της προσφοράς τους στον κινηματογράφο και τον πολιτισμό.    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-09-10 19:47:41