Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 12:00

«Been there – Short that: Μικρού Μήκους - Μεγάλα Ταξίδια»
Μυστικά και συμβουλές από το ταξίδι των ταινιών μικρού μήκους στα μεγάλα διεθνή Φεστιβάλ

WORKSHOP σε συνεργασία με το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Media και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Λεπτομέρειες και πληροφορίες για την εξασφάλιση δωρεάν συμμετοχής στο aiff.gr

Bάουτερ Γιάνσεν

Ο Bάουτερ Γιάνσεν ήταν επικεφαλής προγράμματος στο Go Short - International Film Festival επί 10 χρόνια. Το 2013 ίδρυσε την εταιρεία πωλήσεων και κινηματογραφικής διανομής Some Shorts, η οποία μετονομάστηκε το 2019 σε Square Eyes. Σκοπός της εταιρείας η αντιπροσώπευση τολμηρών, σεναριοκεντρικών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, σε στενή συνεργασία με τους δημιουργούς τους. Από αυτό το εγχείρημα έχει αναδυθεί ένας μικρός κατάλογος ταινιών που κάνουν πρεμιέρα και κερδίζουν βραβεία σε φεστιβάλ όπως των Καννών, το TIFF, του Βερολίνου, του Λοκάρνου και του Clermont-Ferrand. Ο Βάουτερ Γιάνσεν παραδίδει διαλέξεις στο Le Fresnoy, στο HEAD Geneva και στο Netherlands Film Academy και παράλληλα διευθύνει και συντονίζει workshops σε φεστιβάλ όπως το IDFA, του Λοκάρνο, το True/False, το Winterthur και άλλα.

​Φανή Σκαρτούλη, Παραγωγός

Σπούδασε νομικά και εργάστηκε σε διεθνείς δικηγορικές εταιρείες στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Αθήνα. Από το 2016 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην παραγωγή ταινιών. Οι ταινίες μικρού μήκους της “Καρτ ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου” και “Mom’s Movie” έχουν ταξιδέψει και διακριθεί σε πλήθος διεθνών φεστιβάλ. Είναι Βerlinale Talents alumna και μέλος του EAVE Producers Network και του European Women’s Audiovisual Network (EWA).

​Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Σκηνοθέτης

Σπούδασε πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο Columbia University της Νέα Υόρκης. Η πρόσφατη μικρού μήκους ταινία του Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου (2019) απέσπασε πλήθος βραβείων σε διεθνή φεστιβάλ. Σχέδιά του έχουν υποστηριχθεί από προγράμματα όπως Berlinale Talent Project Market, Less Is More, First Film First, Oxbelly, European Short Pitch και SNF-Artworks.

WEBINARS σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 12:00
Film Music & Sound Design

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 12:00
Μυθιστόρημα – Σενάριο - Οθόνη

Λεπτομέρειες και πληροφορίες για την εξασφάλιση δωρεάν συμμετοχής στο aiff.gr

 

Θάνος Παπαδέλλης, Film Composer, καθηγητής του ΒΑ (Hons)  Music Production & Technology

Ο Θάνος Παπαδέλλης είναι συνθέτης – ενορχηστρωτής – μουσικοτεχνολόγος με εξειδίκευση στη μουσική για κινηματογράφο. Σαν εκπαιδευτικός έχει 18 έτη διδακτικής εμπειρίας και έχει συνεργασθεί με διάφορα εκπαιδετικά ιδρύματα όπως Ιεκ Ακμή, Μουσική σπουδή, Vocalis και άλλα. Εργάζεται στο χώρο της μουσικής παραγωγής και έχει συνθέσει μουσική και sound design για ταινίες (μικρού και μεγάλου μήκους), τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ, σειρά κινουμένων σχεδίων, ντοκυμαντέρ, θέατρο, τηλεοπτικές εκπομπές και παραστάσεις στο Ευγενίδιο Ίδρυμα. Έχει κυκλοφορήσει ένα προσωπικό cd με τίτλο “Images of blue memories” και βρίσκεται στην παραγωγή του δεύτερου. Έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς σύνθεσης.

Γιάννης Μπασκόζος, Programme Leader του ΜΑ Creative Writing, Συγγραφέας, Διευθυντής του Περιοδικού “Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ”

Ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε με τη Θεωρία Πολιτισμού. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Εξπρές», στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», στο «Βήμα» και αλλού. Είχε τη διεύθυνση του βιβλιογραφικού περιοδικού «Διαβάζω», από το 2006 έως τη διακοπή της κυκλοφορίας του, το 2012, ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτης του αγγλόφωνου περιοδικού “Hellenic Quarterly”. Το 2013 δημιούργησε και διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο «Ο Αναγνώστης». Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων «ΜΕΖ» , «Ποιοι ακούνε ακόμα τζαζ;» και «Ιστορίες από το Μετς».

Χρίστος Κυθρεώτης, Καθηγητής ΜΑ Creative Writing, Συγγραφέας (Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο) 

Ο Χρίστος Κυθρεώτης γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομικά, ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος των εκδόσεων Πατάκη για νέους συγγραφείς (2007), καθώς και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου (2009). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και στα λογοτεχνικά περιοδικά “(δε)κατά”, “Εντευκτήριο” και “The Books’ Journal”, ενώ βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στο “The Books’ Journal”. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων «Μια χαρά», για την οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2015 (εξ ημισείας με την Μαρία Φίλη). Το δεύτερο μυθιστόρημα του «Εκεί που ζούμε» (εκδόσεις Πατάκης) έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές. Εργάζεται ως επιμελητής μυθιστορημάτων και διηγημάτων σε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα.

​Σωτήρης Γκορίτσας, Σκηνοθέτης Κινηματογράφου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και κινηματογράφο στο Λονδίνο. Εχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ για την ET-1, στις εκπομπές "Η ΕΡΤ στη Βόρειο Ελλάδα" και "Περισκόπιο". Έχει επίσης σκηνοθετήσει τις μεγάλου μήκους ταινίες “Απ’ το χιόνι” (1993), “Βαλκανιζατέρ” (1997), “Μπραζιλέρο” (2001), “Παρέες” (2007) και “Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένα” (2011).    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-09-21 15:56:21