Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ

ΣΟΥΖΑΝ ΛΙΝΤΟΝ
Σκηνοθέτις, Σεναριογράφος και Ηθοποιός

16 ΦΟΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗ | 25/09, 21:00, ODEON Όπερα 1 & 26/09, 23:45, ΛΑΙΣ

Η Σουζάν Λιντόν είναι 20 ετών και γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 2000 στο Παρίσι. Σε ηλικία 15 ετών, έγινε δεκτή στο υψηλού κύρους γαλλικό σχολείο Henri IV, και την ίδια περίοδο ξεκίνησε να γράφει το σενάριο της ταινίας της 16 ΦΟΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗ. Αποφοίτησε με αριστεία το 2018 και αποφάσισε να παρακολουθήσει ένα προπαρασκευαστικό μάθημα σκίτσου διάρκειας ενός έτους πριν εγγραφεί στην Ανώτατη Κρατική Σχολή των Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι. Το 2019, το καλοκαίρι των 19ων γενεθλίων της, οπότε αποφάσισε να καταπιαστεί με την προετοιμασία της πρώτης της ταινίας μεγάλου μήκους ως σκηνοθέτις αλλά και ως πρωταγωνίστρια.

ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΠΕΡΕΖ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ & ΧΑΙΝΤΙ ΧΑΣΑΝ
Δημιουργοί Ντοκιμαντέρ

ΜΕ ΕΝΑΝ ΨΙΘΥΡΟ | 26/09, 19:45, ΙΝΤΕΑΛ & 27/09, 19:45, ΡΙΒΙΕΡΑ

Η Πατρίσια γεννήθηκε στην Αβάνα το 1978. Έλαβε πτυχίο στη σκηνοθεσία κινηματογράφου από τη Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στην Κούβα το 2002. Από το 2003 ζει και εργάζεται στην Ισπανία. Η Χάιντι Χασάν, γεννημένη στην Κούβα το 1978, είναι εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός ταινιών. Σπούδασε στην Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στην Κούβα και στη Σχολή Τέχνης και Σχεδίου της Γενεύης. Έχει συνεργαστεί ως διευθύντρια φωτογραφίας σε πάνω από 30 κινηματογραφικά πρότζεκτ. Το πλέον πρόσφατο ντοκιμαντέρ τους “Με Έναν Ψίθυρο” έχει κερδίσει το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Άμστερνταμ το 2019 και το Βραβείο Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μάλαγας το 2020.

    

ΚΛΕΡ ΟΟΥΚΛΙ
Σκηνοθέτις και Σεναριογράφος

MAKE UP | 25/09, 21:45, ODEON Όπερα 1 & 26/09, 19:45, ΡΙΒΙΕΡΑ

Η Κλερ είναι δημιουργός ταινιών από το Λονδίνο. Οι τέσσερεις μικρού μήκους ταινίες της έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ παγκοσμίως και έχουν κερδίσει πολλαπλά βραβεία. Στο έργο της συμπεριλαμβάνεται και μια ταινία δοκίμιο γυρισμένη εξ ολοκλήρου κάτω από το νερό, την οποία παρήγαγε η ίδια. Η Κλερ βραβεύτηκε με τον τίτλο του Αστέρος της Οθόνης του Αύριο το 2019 και είναι απόφοιτη του Torino Film Lab, του BFI Talent Lab και του iFeatures.

ΤΖΕΡΙ ΡΟΘΓΟΥΕΛ
Δημιουργός Ντοκιμαντέρ

ΓΙΑΤΙ ΧΟΡΟΠΗΔΩ | 27/09, 19:00, ODEON Όπερα 1 & 29/09, 19:00, ΡΙΒΙΕΡΑ

Το έργο του Τζέρι Ρόθγουελ περιλαμβάνει τα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους: The Reason I Jump, How To Change The World, Sour Grapes,School In The Cloud, Town of Runners, Donor Unknown, Heavy Load and Deep Water. Οι ταινίες του έχουν κερδίσει πλήθος βραβείων συμπεριλαμβανομένων 2 βραβείων Grierson, ενός Βραβείου Κοινού κι ενός Ειδικού Βραβείου Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, ενός βραβείου RTS, του βραβείου IDA Pare Lorentz και μιας υποψηφιότητας για βραβείο BAFTA.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

ΦΙΛΙΠ ΓΙΑΝ ΡIΜΖΑ
Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Παραγωγός και Ομόρρυθμος Εταίρος της Royal Road Entertainment

ΧΟΠΕΡ/ΓΟΥΕΛΣ | 04/10/2020, 18:00, ΔΑΝΑΟΣ

Ο Φίλιπ παρήγαγε και επέβλεψε την ολοκλήρωση της τελευταίας ταινίας του Όρσον Γουέλς, “Η Άλλη Πλευρά του Ανέμου”, καθώς επίσης και του ντοκιμαντέρ του  βραβευμένου με όσκαρ δημιουργού ντοκιμαντέρ Μόργκαν Νέβιλ, “Θα με Αγαπήσουν Όταν Πεθάνω”, και τα δύο εκ των οποίων έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας κι έπειτα προβλήθηκαν στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τελιουράιντ και της Νέας Υόρκης. Οι ταινίες αυτές κυκλοφόρησαν στο Netflix. Ο Φίλιπ ολοκλήρωσε τα στάδια μεταπαραγωγής στην ταινία “Η Κοιλάδα των Θεών” του Λεχ Μαγιέφσκι καθώς και στην ταινία “Χαμένες Μεταδόσεις” της Κάθριν Ο’ Μπράιαν, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα. Στον κατάλογο των προηγούμενων παραγωγών του Φίλιπ περιλαμβάνονται η ταινία “Γαλάζιο Αίμα” του Λίριο Φερέιρα, καθώς και η ταινία μικρού μήκους “Oh Gallow Lay” η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ο Φίλιπ σπούδασε οικονομικά, φιλοσοφία και κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-11 23:52:04