Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μικρές Ιστορίες Α'

Διεθνής επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάς.

Καλώς Ηρθατε και... τα Συλλυπητήριά μας / Welcome and... Our Condolences

Ετος 1991: οι απαρχές της μαζικής μετακίνησης πληθυσμού από την ΕΣΣΔ προς το Ισραήλ. Ο δωδεκάχρονος Μίσα κινηματογραφεί το οικογενειακό ταξίδι της επιστροφής με τη βιντεοκάμερά του, όταν η ηλικιωμένη θεία Ρόζα πεθαίνει λίγα λεπτά προτού οι ρόδες του αεροπλάνου αγγίξουν τα πάτρια εδάφη. Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν. X.Tζ.

Ισραήλ / Israel, 30' - Σκηνοθεσία / Director Leon Prudovsky

Καραόκε! / Karaoke!

Νύχτα στη Νέα Υόρκη. Ενας νεαρός άνδρας κλείνει τ’ αυτιά του στην πραγματικότητα και αποφεύγει τα προβλήματά του. Δύο μέρες μεταμεσονύχτιων γυρισμάτων στην ατμοσφαιρική μητρόπολη, στέντικαμ πλάνα διαρκείας, κάμερες με φακούς από το 1960 και η υπογραφή της BorderLine Films συνθέτουν την ηλεκτρισμένη νέον ατμόσφαιρα αυτής της ιστορίας. X.Tζ.

ΗΠΑ / USA, 13' - Σκηνοθεσία / Director Andrew F. Renzi

Σεβίλλη / Sevilla

Τρεις νέοι πραγματοποιούν ένα ρόουντ τριπ στη Σεβίλλη – ένα από εκείνα τα ταξίδια που αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια και δεν ξεχνιούνται ποτέ. Η νεανική ορμή πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις και γεγονότα, που αλλάζουν τη ζωή ενός ανθρώπου μια για πάντα. X.Tζ.

Ολλανδία / Netherlands, 10' - Σκηνοθεσία / Director Bram Schouw

Μπλακ Μέταλ / Black Metal

Φρόντμαν μπλακ μέταλ συγκροτήματος αντιμετωπίζει εξωτερικές αλλά και εσωτερικές κυρίως συγκρούσεις, όταν ένας φαν δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις με τις αποτρόπαιες πράξεις του. Με ένα επιτελείο συντελεστών γεμάτο από indie, ανερχόμενους αστέρες, το «Μπλακ Μέταλ» είναι σκληρό όσο και ανθρώπινο. X.Tζ.

ΗΠΑ / USA, 9'- Σκηνοθεσία / Director Kat Candler

Η Κοιλάδα με τις Φάλαινες / Whale Valley / Hvalfjord

Σε ένα απομακρυσμένο φιόρδ της Βόρειας Ευρώπης ζουν δύο αδέρφια με τους γονείς τους. Με υπέροχα, αργόσυρτα πλάνα ατενίζουμε τον μοναχικό κόσμο τους μέσα από τα μάτια του μικρότερου γιου, τον οποίο και ακολουθούμε καθώς προσπαθεί να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς του με τον αδερφό του. Ειδική Μνεία στο Φεστιβάλ Καννών. X.Tζ.

Δανία / Denmark, 15' - Σκηνοθεσία / Director Guðmundur Arnar Guðmundsson

Σκέψεις για τον Θάνατο / Thoughts About Dying / Ajatuksia Κuolevaisuudesta

Ο οκτάχρονος Αντι μαθαίνει ότι ο σκύλος του πρέπει να «κοιμηθεί» για πάντα και έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την έννοια του θανάτου. Το «Σκέψεις για το Θάνατο» είναι μια νοσταλγική αναφορά στη στιγμή εκείνη που κάθε παιδί συνειδητοποιεί το θλιβερό κύκλο της ύπαρξης των πάντων. X.Tζ.

Φινλανδία / Finland, 7' - Σκηνοθεσία / Director Jani Ilomäki

Γυναίκες-Φάλαινες / Whaled Women

Σε μια απροσδιόριστη αρκτική περιοχή του χάρτη, εκεί που όλες οι σκανδιναβικές χώρες στέλνουν τους ανεπιθύμητους, εμφανίζονται κάποια περίεργα πλάσματα. Πρόκειται για Γυναίκες-Φάλαινες, τις οποίες το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει να ενσωματώσει στην τοπική κοινωνία. Πολύχρωμο κινούμενο σχέδιο στα χνάρια των «Beavis and Butt-head» και του «South Park». X.Tζ.

Σουηδία / Sweden, 9' - Σκηνοθεσία / Directors Ewa Einhorn & Jeuno Je Kim

* Προβάλλονται στις 19 Σεπτεμβρίου και τις 21 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Μικρές Ιστορίες Β'

    Μικρές Ιστορίες Β'

    Διεθνής επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάς.