Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε

Eνα δραματικό θρίλερ μυστηρίου σκηνοθετημένο από τον Ντέιβιντ Φίντσερ αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Ακριβώς επειδή ο Αμερικανός σκηνοθέτης είναι από τους λίγους που συνδυάζουν μοναδικά την κινηματογραφική τέχνη με τη μαζική απόλαυση, γνωρίζοντας τους κώδικες δημιουργίας ατμόσφαιρας και σασπένς ?και όχι μόνο? όσο ελάχιστοι.

Ένα δραματικό θρίλερ μυστηρίου σκηνοθετημένο από τον Ντέιβιντ Φίντσερ αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Ακριβώς επειδή ο Αμερικανός σκηνοθέτης είναι από τους λίγους που συνδυάζουν μοναδικά την κινηματογραφική τέχνη με τη μαζική απόλαυση, γνωρίζοντας τους κώδικες δημιουργίας ατμόσφαιρας και σασπένς –και όχι μόνο– όσο ελάχιστοι.

Ο Μπεν Αφλεκ και η Ρόζαμουντ Πάικ πρωταγωνιστούν στην κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου best seller της Τζίλιαν Φλιν, στο ρόλο ενός ζευγαριού που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της γυναίκας. Όμως η αρχική συμπάθεια των media για τον σύζυγο θα μετατραπεί πολύ σύντομα σε υποψία, όταν κάποια στοιχεία δείξουν ότι πιθανότατα δεν είναι και τόσο αθώος. Τ.Θ.


gone girl / το κορίτσι που εξαφανίστηκε - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title
Gone Girl

Σκηνοθεσία / Director
David Fincher

Σενάριο / Screenwriters
Gillian Flynn

Φωτογραφία / DoP
Jeff Cronenweth

Μουσική / Music
Trent Reznor, Atticus Ross

Μοντάζ / Editors
Kirk Baxter

Ηθοποιοί / Principal Cast
Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Missi Pyle, Scoot McNairy, Carrie Coon ΗΠΑ / USA

2014
Εγχρωμο / Color
145'
Αγγλικά / English    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00