Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Lovelace

Πίσω από το πιο διάσημο «Βαθύ Λαρύγγι» κρύβεται μια νοσηρή ιστορία συζυγικής βίας και σεξουαλικής καταπίεσης.

Πίσω από το πιο διάσημο «Βαθύ Λαρύγγι» κρύβεται μια νοσηρή ιστορία συζυγικής βίας και σεξουαλικής καταπίεσης: η πρωταγωνίστριά του, Λίντα Λάβλεϊς, ήταν μια επαρχιωτοπούλα, που είδε στον μέλλοντα σύζυγό της την ευκαιρία να αποδράσει από το αδιέξοδο της ζωή της και τελικά έγινε σύμβολο της σεξουαλικής επανάστασης των 70s και βασίλισσα των «βρώμικων» ταινιών.

Μήπως όμως όλα έγιναν παρά τη θέλησή της, όπως εκείνη ισχυρίζεται; Το λαβυρινθώδες παρασκήνιο πίσω από τη δημιουργία του πιο διαβόητου κινηματογραφικού πορνό της ιστορίας ξεδιπλώνει η βιογραφική ταινία των Ρομπ Επστάιν και Τζέφρι Φρίντμαν, με πρωταγωνίστρια την Αμάντα Σέιφριντ σε μια γενναία ερμηνεία-αποκάλυψη. Χ.Λ.


lovelace - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Rob Epstein, Jeffrey Friedman

Σενάριο / Screenwriter: Andy Bellin

Φωτογραφία / DoP: Eric Alan Edwards

Μουσική / Music: Stephen Trask

Μοντάζ / Editor: Robert Dalva, Matthew Landon

Ηθοποιοί / Principal Cast: Amanda Seyfried, Peter Sarsgaard Sharon Stone, Robert Patrick Juno Temple, Chris Noth

ΗΠΑ / USA
2013
Εγχρωμο / Color
93'
Αγγλικά / English

* Προβάλλεται στις 25 Σεπτεμβρίου  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Όλα Χάθηκαν

  Όλα Χάθηκαν

  Μπορεί μια ταινία με έναν μονάχα πρωταγωνιστή, ελάχιστους διαλόγους και αποκλειστικό τόπο δράσης την απεραντοσύνη της θάλασσας να σε κρατά επί μία ώρα και 45 λεπτά καρφωμένο στην καρέκλα σου;

  September

  September

  Oπως ο Σεπτέμβρης είναι το σύνορο, μια αχνή παρένθεση ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα, έτσι και ο 'Σεπτέμβρης' της Αννας, είναι μια ιστορία για τα ψυχικά όρια, το πώς δοκιμάζονται οι αντοχές της αγάπης, της πίστης, αλλά και της διαφορετικότητας

  Illusion

  Illusion

  Ο Σωτήρης, οικονομικός συντάκτης σε εφημερίδα, βλέπει τη ζωή του να κυλά αδιάφορα, μέχρι τη στιγμή που αντικρίζει την πανέμορφη Ολγα σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή Ρώσων ομογενών. Αδυνατώντας να ξεφύγει από τη σκέψη της, την αναζητά, για να καταλήξει σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο, όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψευδαίσθηση.

  Luton

  Luton

  Στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, που έφτασε ως το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ο Μιχάλης Κωνσταντάτος καταπιάνεται με τις επιπτώσεις της αόρατης ψυχολογικής πίεσης και της βίας, που ασκούν οι απαιτήσεις μίας 'κανονικής' ζωής.

  Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

  Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

  H πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασίζεται στο κόμικ 'Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα', του Γιάννη Ρουμπούλια, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στον ρόλο του 'αδάμαστου' ήρωα.

  Η Λιμουζίνα

  Η Λιμουζίνα

  Οπως μαρτυρά και ο παιχνιδιάρικος τίτλος, πρόκειται για μία κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα σύγχρονο παραμύθι πάνω στις περιπέτειες της ενηλικίωσης. Μια ταινία με αυτοσχεδιασμούς, με δοκιμές σκέψεων, ένα παιχνίδι με το παράδοξο και μια τολμηρή αυθαιρεσία, στο επίπεδο της κινηματογραφικής σύμβασης.