Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Luton

Στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, που έφτασε ως το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ο Μιχάλης Κωνσταντάτος καταπιάνεται με τις επιπτώσεις της αόρατης ψυχολογικής πίεσης και της βίας, που ασκούν οι απαιτήσεις μίας «κανονικής» ζωής.

O Τζίμης είναι ένας ευκατάστατος μαθητής λυκείου. Η Μαίρη, είναι μια ασκούμενη δικηγόρος γύρω στα 30. Ο Μάκης, ένας 50άρης οικογενειάρχης, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου. Οι τρεις τους διαφέρουν τόσο μεταξύ τους, όσο και η καθημερινότητα που τους πλαισιώνει. Μέσα στα όρια μιας συμβατικής ζωής, τη στιγμή που όλα μοιάζουν ακίνητα και αναμενόμενα, τα τρία αυτά πρόσωπα βρίσκουν τον δικό τους τρόπο διαφυγής.

Στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, που έφτασε ως το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ο Μιχάλης Κωνσταντάτος καταπιάνεται με τις επιπτώσεις της αόρατης ψυχολογικής πίεσης και της βίας, που ασκούν οι απαιτήσεις μίας «κανονικής» ζωής. Καθώς η πίεση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε παντός είδους στρεβλώσεις και παθολογικές συμπεριφορές, φτάνοντας μέχρι τα - σχεδόν συνηθισμένα πλέον - ξεσπάσματα βίας, ο Κωνσταντάτος συνδέει σε μία αλυσίδα αιτιωδών συσχετίσεων τρεις χαρακτήρες, οι οποίοι θα μπορούσαν να απαντηθούν σε οποιαδήποτε δυτική κοινωνία.


luton - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Michalis Konstantatos

Σενάριο / Screenwriter: Michalis Konstantatos, Stelios Likouresis

Φωτογραφία / DoP: Yannis Fotou

Μοντάζ / Editor: Yorgos Mavropsaridis

Ηθοποιοί / Principal Cast: Nicholas Vlachakis, Eleftheria Komi, Christos Sapountzis, Yota Argyropoulou, Thalassini Vostantzoglou, Connie Zikou

Ελλάδα / Greece
2013
Εγχρωμο / Color
100'
Ελληνικά / Greek

* Προβάλλεται στις 27 Σεπτεμβρίου  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Όλα Χάθηκαν

  Όλα Χάθηκαν

  Μπορεί μια ταινία με έναν μονάχα πρωταγωνιστή, ελάχιστους διαλόγους και αποκλειστικό τόπο δράσης την απεραντοσύνη της θάλασσας να σε κρατά επί μία ώρα και 45 λεπτά καρφωμένο στην καρέκλα σου;

  September

  September

  Oπως ο Σεπτέμβρης είναι το σύνορο, μια αχνή παρένθεση ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα, έτσι και ο 'Σεπτέμβρης' της Αννας, είναι μια ιστορία για τα ψυχικά όρια, το πώς δοκιμάζονται οι αντοχές της αγάπης, της πίστης, αλλά και της διαφορετικότητας

  Illusion

  Illusion

  Ο Σωτήρης, οικονομικός συντάκτης σε εφημερίδα, βλέπει τη ζωή του να κυλά αδιάφορα, μέχρι τη στιγμή που αντικρίζει την πανέμορφη Ολγα σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή Ρώσων ομογενών. Αδυνατώντας να ξεφύγει από τη σκέψη της, την αναζητά, για να καταλήξει σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο, όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψευδαίσθηση.

  Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

  Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

  H πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασίζεται στο κόμικ 'Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα', του Γιάννη Ρουμπούλια, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στον ρόλο του 'αδάμαστου' ήρωα.

  Η Λιμουζίνα

  Η Λιμουζίνα

  Οπως μαρτυρά και ο παιχνιδιάρικος τίτλος, πρόκειται για μία κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα σύγχρονο παραμύθι πάνω στις περιπέτειες της ενηλικίωσης. Μια ταινία με αυτοσχεδιασμούς, με δοκιμές σκέψεων, ένα παιχνίδι με το παράδοξο και μια τολμηρή αυθαιρεσία, στο επίπεδο της κινηματογραφικής σύμβασης.