Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Όλα Χάθηκαν

Μπορεί μια ταινία με έναν μονάχα πρωταγωνιστή, ελάχιστους διαλόγους και αποκλειστικό τόπο δράσης την απεραντοσύνη της θάλασσας να σε κρατά επί μία ώρα και 45 λεπτά καρφωμένο στην καρέκλα σου;

Μπορεί μια ταινία με έναν μονάχα πρωταγωνιστή, ελάχιστους διαλόγους και αποκλειστικό τόπο δράσης την απεραντοσύνη της θάλασσας να σε κρατά επί μία ώρα και 45 λεπτά καρφωμένο στην καρέκλα σου;

Στην περίπτωση της συναρπαστικής ναυτικής περιπέτειες του Τζέι Σι Τσάντορ, η οποία αφηγείται τις αγωνιώδεις προσπάθειες επιβίωσης ενός ιστιοπλόου που βρίσκεται χαμένος στη μέση του ωκεανού, το παραπάνω παράδοξο μετατρέπεται σε μια θαυμάσια παραλλαγή της αρχέγονης μονομαχίας του ανθρώπου ενάντια στη φύση.

Μαγνητικός σε έναν από τους ομολογουμένως κορυφαίους ρόλους της καριέρας του, ο 77χρονος Ρόμπερτ Ρέντφορντ κουβαλά εξ ολοκλήρου επάνω του μια ταινία μεγάλων σωματικών και ψυχολογικών απαιτήσεων, παραδίδοντας ένα ερμηνευτικό one man show που αξίζει πολλών βραβείων. Λ.Κ.


all is lost / όλα έχουν χαθεί - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title: All is Lost

Σκηνοθεσία / Director: J.C. Chandor

Σενάριο / Screenwriter: J.C. Chandor

Φωτογραφία / DoP: Frank G. DeMarco

Μουσική / Music: Alex Ebert

Μοντάζ / Editor: Pete Beaudreau

Ηθοποιοί / Principal Cast: Robert Redford

ΗΠΑ / USA
2013
106'
Αγγλικά / English

* Προβάλλεται στις 20 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-08-09 23:26:30



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    September

    September

    Oπως ο Σεπτέμβρης είναι το σύνορο, μια αχνή παρένθεση ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα, έτσι και ο 'Σεπτέμβρης' της Αννας, είναι μια ιστορία για τα ψυχικά όρια, το πώς δοκιμάζονται οι αντοχές της αγάπης, της πίστης, αλλά και της διαφορετικότητας

    Illusion

    Illusion

    Ο Σωτήρης, οικονομικός συντάκτης σε εφημερίδα, βλέπει τη ζωή του να κυλά αδιάφορα, μέχρι τη στιγμή που αντικρίζει την πανέμορφη Ολγα σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή Ρώσων ομογενών. Αδυνατώντας να ξεφύγει από τη σκέψη της, την αναζητά, για να καταλήξει σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο, όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψευδαίσθηση.

    Luton

    Luton

    Στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, που έφτασε ως το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ο Μιχάλης Κωνσταντάτος καταπιάνεται με τις επιπτώσεις της αόρατης ψυχολογικής πίεσης και της βίας, που ασκούν οι απαιτήσεις μίας 'κανονικής' ζωής.

    Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

    Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

    H πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασίζεται στο κόμικ 'Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα', του Γιάννη Ρουμπούλια, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στον ρόλο του 'αδάμαστου' ήρωα.

    Η Λιμουζίνα

    Η Λιμουζίνα

    Οπως μαρτυρά και ο παιχνιδιάρικος τίτλος, πρόκειται για μία κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα σύγχρονο παραμύθι πάνω στις περιπέτειες της ενηλικίωσης. Μια ταινία με αυτοσχεδιασμούς, με δοκιμές σκέψεων, ένα παιχνίδι με το παράδοξο και μια τολμηρή αυθαιρεσία, στο επίπεδο της κινηματογραφικής σύμβασης.