Εγκλήματα Καρδιάς / If You Saw His Heart

29/9/2017, 19:45, Ιντεάλ

Μετά το θάνατο του καλύτερου του φίλου, υπεύθυνος του οποίου μπορεί να ήταν ο ίδιος, ο Ντανιέλ βρίσκει καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο για χαμένες ψυχές και σταδιακά γλιστρά στην παρανομία. Όταν όμως γνωρίζει την όμορφη Φρανσί, προσπαθεί να ονειρευτεί μια καλύτερη ζωή και για τους δύο. Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και η Μαρίνα Βαχτ είναι οι φωτογενείς πρωταγωνιστές ενός μοντέρνου νουάρ, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα σκηνοθετικά ντεμπούτα της χρονιάς.

If You Saw His Heart

Διωγμένος από μια κοινότητα περιφερόμενων Τσιγγάνων, ένας διαλυμένος από τις τύψεις του νέος, αφήνει τη ζωή του στην τύχη θεωρώντας τον εαυτό του υπεύθυνο για ένα ατύχημα, μέχρι που μια γνωριμία θα γίνει το κίνητρό του για ένα καλύτερο μέλλον.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ζοάν Σεμλά κέντρισε το ενδιαφέρον του μεξικανού Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και της εκθαμβωτικής γαλλίδας Μαρίν Βακτ (γνωστής από το «Νέα & Όμορφη» του Φρανσουά Οζόν), που υποδύονται το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, χάρη στο πολύ αξιόλογο παρελθόν της σκηνοθέτιδας σε ταινίες μικρού μήκους. Η Σεμλά δεν προσεγγίζει την ιστορία της ως τυπικό ρεαλιστικό δράμα αλλά την μετατρέπει σταδιακά σε ένα ιδιότυπο φιλμ νουάρ, είδος από το οποίο δανείζεται πολύ ενδιαφέροντα αφηγηματικά και οπτικά στοιχεία.

Σκηνοθεσία: Joan Chemla
Σενάριο: Joan Chemla, Santiago Amigorena
Φωτογραφία: Andre Chemetoff
Μουσική: Gabriel Yared
Μοντάζ: Beatrice Herminie
Ηθοποιοί: Gael Garcia Bernal, Marine Vacth, Nahuel Perez Biscayart, Karim Leklou

Γαλλία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 86' | Γαλλικά, Ρομανί