23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Το Πιο Όμορφο Νησί / Most Beautiful Island

21/9/2017, 22:30, Ιντεάλ
23/9/2017, 21:15, Odeon Όπερα 2

Προσπαθώντας να επιβιώσει στο αφιλόξενο περιβάλλον της Νέας Υόρκης, η Λουσιάνα δέχεται να παρευρεθεί σε ένα κοκτέιλ πάρτι έναντι αδράς αμοιβής. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι σύντομα θα λάβει μέρος σε ένα διεστραμμένο παιχνίδι ζωής και θανάτου. Σκηνοθέτις, σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια αυτής της άγριας βόλτας στη σκοτεινή πλευρά, η Ασένσιο ενώνει όνειρα και εφιάλτες της αδυσώπητης μεγαλούπολης σε ένα ντεμπούτο που παίζει δεξιοτεχνικά με τις προσδοκίες του κοινού και κλείνει συνωμοτικά το μάτι στο σινεμά του Πολάνσκι. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του SXSW.

Most Beautiful Island

Η Λουσιάνα έχει μόλις φτάσει στην Αμερική και προσπαθεί να επιβιώσει στο αφιλόξενο περιβάλλον της Νέας Υόρκης. Με το ενδεχόμενο της απέλασης να παραμονεύει, εξασφαλίζει μικρά μεροκάματα μέχρι που μια φίλη την παροτρύνει να παρευρεθεί σε ένα κοκτέιλ πάρτι έναντι αδράς αμοιβής. Η Λουσιάνα δέχεται χωρίς να ξέρει ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο παιχνίδι της ζωής της.

Πίσω από την λάμψη του Big Apple, το «Most Beautiful Island» προσκαλεί σε μια επικίνδυνη βόλτα στα απόκρυφα σημεία της μητρόπολης όπου ανθρώπινες ελπίδες στοιβάζονται κατά χιλιάδες στις παρυφές του αμερικανικού ονείρου. Η Άνα Ασένσιο γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σ’ ένα βαθιά προσωπικό ντεμπούτο που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο φεστιβάλ του SXSW, εγκλωβίζοντας στο 16mm φιλμ της έναν συνδυασμό σκληρού, ρεαλιστικού σινεμά και κρονεμπεργκικού σωματικού τρόμου.

Σκηνοθεσία: Ana Asensio
Σενάριο: Ana Asensio
Φωτογραφία: Noah Greenberg
Μουσική: Jeffery Alan Jones
Μοντάζ: Francisco Bello
Ηθοποιοί: Ana Asensio, Natasha Romanova, David Little, Nicholas Tucci, Larry Fessenden, Caprice Benedetti

ΗΠΑ | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 80' | Αγγλικά, Ισπανικά