23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Η Νύφη της Ερήμου / The Desert Bride

27/9/2017, 22:30, Δαναός 1

Μία μοναχική και καταπιεσμένη γυναίκα δέχεται τη βοήθεια ενός ευγενικού πλανόδιου για να βρει τη χαμένη της τσάντα. Καθώς οι δυο τους περιπλανώνται στην αργεντίνικη έρημο, φιμωμένες επιθυμίες ανθίζουν και μια διαδρομή χωρίς σαφή προορισμό μετατρέπεται σε ταξίδι προς την ελευθερία. Η βραβευμένη Παουλίνα Γκαρσία του «Γκλόρια» ερμηνεύει με ακρίβεια τον απρόσμενο έρωτα, σε ένα μειλίχιο road trip αυτογνωσίας.

Η Αττική Οδός σας προτείνει την ταινία και σας εύχεται καλό Φεστιβάλ και ασφαλέις διαδρομές.

The Desert Bride

Η Τερέσα εργάζεται για δεκαετίες ως εσώκλειστη οικογενειακή βοηθός σε ένα σπίτι στο Μπουένος Άιρες, όταν αναγκάζεται να ψάξει για δουλειά στη μακρινή πόλη του Σαν Χουάν. Καθώς ταξιδεύει προς τα εκεί, η μοναχική και καταπιεσμένη γυναίκα χάνει την τσάντα και μαζί όλα της τα υπάρχοντα και αποφασίζει να αναζητήσει βοήθεια στο πρόσωπο ενός ευγενικού πλανόδιου πωλητή.

Με αφορμή την επιχείρηση ανεύρεσης της τσάντας, οι δυο τους περιπλανώνται μ’ ένα φορτηγάκι στην αργεντίνικη έρημο και όταν οι φιμωμένες επιθυμίες τους ανθίζουν, αυτή η, χωρίς σαφή προορισμό διαδρομή, μετατρέπεται σε ταξίδι προς την προσωπική ελευθερία. Η βραβευμένη Παουλίνα Γκαρσία του «Γκλόρια» ερμηνεύει με ακρίβεια τον απρόσμενο έρωτα, σ’ ένα μειλίχιο road trip αυτογνωσίας.

Σκηνοθεσία: Cecilia Atan, Valeria Pivato
Σενάριο: Cecilia Atan, Valeria Pivato
Φωτογραφία: Sergio Armstrong
Μουσική: Leo Sujatovich
Μοντάζ: Andrea Chignoli
Ηθοποιοί: Paulina Garcia, Claudio Rissi

Αργεντινή | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 78' | Ισπανικά