23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Το Καλοκαίρι του ’74 / Lane 1974

23/9/2017, 17:45, Ιντεάλ

Μπορεί η ουτοπία των 60s να έχει λάβει οριστικά τέλος, όμως μια αμετανόητη χίπισσα, μητέρα τριών παιδιών, συνεχίζει την περιπλάνηση από κοινόβιο σε κοινόβιο. Για τη 13χρονη κόρη της, ωστόσο, αυτό το αέναο ταξίδι οφείλει να τελειώσει πάση θυσία. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και λουσμένη στο λαμπερό καλιφορνέζικο φως, η ανεπιτήδευτη ιστορία πρόωρης ενηλικίωσης της Τσίρο απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Σιάτλ.

Lane 1974

Όσο ζει στα στενά όρια μιας εναλλακτικής κοινότητας στη Βόρεια Καλιφόρνια μαζί με την μητέρα και τα δύο αδέρφια της, κατά τη διάρκεια των αντισυμβατικών 70s, η 13χρονη Λέιν βλέπει μεν εικόνες της ζωής στην πόλη χωρίς όμως να αισθάνεται μειονεκτικά. Όταν αναγκάζονται να φύγουν οικογενειακώς, η επαφή με το αστικό περιβάλλον και η συνειδητοποίηση πως η μητέρα της είναι ανήμπορη να τους παρέχει κάποιο είδος σταθερότητας, αλλάζουν τις αντιλήψεις της και την φέρνουν πρόωρα στον κόσμο των μεγάλων.

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το ντεμπούτο της Ες Τζέι Τσίρο από το Σιάτλ, αντιπαραθέτει περίφημα μαγικές εικόνες της φύσης με τις καθόλου μαγικές περιπέτειες της οικογένειας, τονίζοντας με έμφαση την διάλυση του ονείρου της γενιάς της αμφισβήτησης και του ελεύθερου πνεύματος.

Σκηνοθεσία: S.J. Chiro
Σενάριο: S.J. Chiro
Φωτογραφία: Sebastien Scandiuzzi
Μουσική: Jason Staczek
Μοντάζ: Celia Beasley
Ηθοποιοί: Katherine Moennig, Jasmin Savoy Brown, Sara Coates, Linas Phillips, Sophia Mitri Schloss

ΗΠΑ | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 81' | Αγγλικά