23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Ένας Ακέραιος Άνθρωπος / A Man of Integrity

25/9/2017, 22:00, Δαναός 1

Φιλήσυχος οικογενειάρχης βλέπει τη ζωή και τη μικρή του επιχείρηση να μπαίνουν στο στόχαστρο ενός επιχειρηματικού ομίλου με ισχυρές κυβερνητικές πλάτες που επιχειρεί να στραγγαλίσει κάθε δραστηριότητα την οποία δεν ελέγχει. Η αρχετυπική μάχη ενός ακέραιου ανθρώπου ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα μεταμορφώνεται στα χέρια του Ρασούλοφ σε ένα υποδειγματικό δράμα που τιμήθηκε με το βραβείο του τμήματος Ένα Κάπιο Βλέμμα στις πρόσφατες Κάννες.

A Man Of Integrity

Ο Ρεζά ζει μία ήρεμη οικογενειακή ζωή σ’ ένα χωριό του βορείου Ιράν, με την καθημερινότητά του να περιστρέφεται γύρω από το μικρό του εκτροφείο χρυσόψαρων. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν ένας επιχειρηματικός όμιλος με ισχυρές κυβερνητικές πλάτες, βάζει στο μάτι τον Ρεζά επειδή αρνείται να ξεπουλήσει τη γη του.

Η αρχετυπική μάχη ενός ακέραιου ανθρώπου ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα, εξυψώνεται από τα επιδέξια χέρια του Μοχαμάντ Ρασούλοφ σ’ ένα υποδειγματικό δράμα πάνω στην οδύσσεια ενός ήρωα που αρνείται να κάνει εκπτώσεις στην ηθική και το δίκαιό του. Από τα αγαπημένα παιδιά του Φεστιβάλ Καννών, ο Ιρανός δημιουργός των «Αντίο» και «Τα Χειρόγραφα Δεν Καίγονται», παραδίδει μία πολιτικά αιχμηρή δημιουργία που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της χώρας του. Βραβείο του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στο Φεστιβάλ Καννών.

Σκηνοθεσία: Mohammad Rasoulof
Σενάριο: Mohammad Rasoulof
Φωτογραφία: Ashkan Ashkani
Μουσική: Peyman Yazdanian
Μοντάζ: Mohammadreza Muini
Ηθοποιοί: Reza Akhlaghirad, Soudabeh Beizaee

Ιράν | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 117' | Αγγλικά, Περσικά