Κυρία Χάιντ / Mrs. Hyde

1/10/2017, 20:00, Ιντεάλ

Οι προβοκατόρικοι ρόλοι είναι ψωμοτύρι για την ανυπέρβλητη Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία κέρδισε βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο παίζοντας δύο αντικρουόμενες προσωπικότητες μιας εκκεντρικής καθηγήτριας που αναδύονται όταν την χτυπήσει κεραυνός. Εκμοντερνισμένη και άκρως χιουμοριστική εκδοχή του κλασικού «Δόκτορ Τζέκιλ και Κύριος Χάιντ».

Mrs Hyde

Μια εκκεντρική καθηγήτρια που προκαλεί αντιπάθεια στους περισσότερους συναδέλφους και μαθητές της, δέχεται χτύπημα από κεραυνό και ξυπνά ζαλισμένη και αλλαγμένη. Από τότε, ξεκινά μέσα της μια μάχη ανάμεσα σε δύο διαφορετικές προσωπικότητες, με την ίδια να προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα αυτή κατάσταση.

Το χιουμοριστικό σινεμά του παραλόγου από τον Γάλλο ηθοποιό - σκηνοθέτη Σερζ Μποζόν, συναντά την κλασική ιστορία του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον «Δόκτωρ Τζέκιλ και Κύριος Χάιντ», βάζοντας στη μέση την Ιζαμπέλ Ιπέρ (που ξανασυνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη στο «Tip Top» πριν τέσσερα χρόνια) σε άλλη μία ερμηνεία - πρόκληση για την ίδια, αποστολή την οποία εκτέλεσε με ανεπανάληπτο τρόπο, κερδίζοντας το σχετικό βραβείο στο πρόσφατο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Σκηνοθεσία: Serge Bozon
Σενάριο: Serge Bozon
Φωτογραφία: Celine Bozon
Μουσική: Benjamin Esdraffo
Μοντάζ: Francois Quiquere
Ηθοποιοί: Isabelle Huppert, Romain Duris, Jose Garcia

Γαλλία, Βέλγιο | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 95' | Γαλλικά