23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Το Ατελιέ / The Workshop

26/9/2017, 19:30, Ιντεάλ

Καταξιωμένη συγγραφέας αναλαμβάνει ένα θερινό εργαστήρι εκμάθησης για τους άνεργους νέους μιας παραθαλάσσιας περιοχής και έρχεται αντιμέτωπη με τον συγκρουσιακό χαρακτήρα ενός νεαρού με πιθανές ακροδεξιές τάσεις, που όμως τυχαίνει να είναι και ο πιο ταλαντούχος μαθητής της. Σε σενάριο του Ρομπέν Καμπιγιό, ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης του «Ανάμεσα στους Τοίχους» συνδέει το ψυχολογικό θρίλερ με μια μικρογραφία των πολιτικών και κοινωνικών εντάσεων που ενώνουν και χωρίζουν βίαια τη σημερινή Γαλλία.

The Workshop

Καταξιωμένη συγγραφέας αναλαμβάνει ένα καλοκαιρινό εργαστήρι για τους άνεργους νέους μιας παραθαλάσσιας περιοχής, με σκοπό την συγγραφή ενός αστυνομικού μυθιστορήματος. Ανάμεσα στους μαθητές βρίσκεται και ένας μοναχικός νεαρός, με έφεση στο γράψιμο, που έρχεται σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα παιδιά εξαιτίας του συγκρουσιακού χαρακτήρα του. Η καθηγήτρια υποψιάζεται ότι ο Αντουάν καλλιεργεί ακροδεξιές τάσεις, γεγονός που θα οδηγήσει τη σχέση τους σε ανησυχητικά μονοπάτια.

Συνεργαζόμενος ξανά με τον σχεδόν μόνιμο σεναριογράφο του, Ρομπέν Καμπιγιό, ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα δημιουργός του «Ανάμεσα στους Τοίχους», συμπυκνώνει σ’ ένα ψυχολογικό θρίλερ μερικές από τις πιο καίριες κοινωνικές εντάσεις που ενώνουν και χωρίζουν τη σημερινή Γαλλία. Ο Καντέ επιστρατεύει τη δύναμη των λέξεων και των ιδεών στην υπηρεσία ενός οξυδερκούς σινεμά, σε απόλυτη συνάφεια με την πραγματικότητα γύρω του.

Σκηνοθεσία: Laurent Cantet
Σενάριο: Robin Campillo, Laurent Cantet
Φωτογραφία: Pierre Milon
Μουσική: Bedis Tir
Μοντάζ: Mathilde Muyard
Ηθοποιοί: Marina Fois, Matthieu Lucci, Florian Beaujean, Warda Rammach, Issam Talbi, Mamadou Doumbia

Γαλλία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 113' | Γαλλικά