23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Καθαρές Καρδιές / Pure Hearts

1/10/2017, 22:15, Ιντεάλ

Μεγαλωμένη σε θρησκόληπτο περιβάλλον, η 17χρονη Ανιές είναι αποφασισμένη να πάρει όρκο αγνότητας, μέχρι που η ανορθόδοξη γνωριμία της με τον 25χρονο Στέφανο αλλάζει τα δεδομένα. Ένα τραχύ και συνάμα ρομαντικό σκηνοθετικό ντεμπούτο τοποθετημένο στις παρυφές της σύγχρονης Ρώμης, για τις μικρές υπερβάσεις μιας γενιάς που ζει με πείσμα και παρόρμηση, κόντρα στις συνεχείς ματαιώσεις.

Pure Hearts

Η Ανιές και ο Στέφανο είναι πολύ διαφορετικοί. Εκείνη είναι 17, ζει με την αυστηρών αρχών μητέρα της, πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία και ετοιμάζεται να πάρει όρκο αγνότητας μέχρι το γάμο. Εκείνος είναι 25άρης, οξύθυμος, κουβαλά ένα βεβαρυμένο οικογενειακό παρελθόν και δουλεύει ως φύλακας σε υπαίθριο πάρκινγκ. Η γνωριμία τους έχει να αντιμετωπίσει αυστηρά όρια και αντικειμενικές δυσκολίες.

Σε μια χώρα που η κρίση τρυπώνει αποφασιστικά στην καθημερινότητα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Ρομπέρτο Ντε Πάολις στήνει ένα σκληροτράχηλο ρομάντζο, μπολιασμένο με τον αέρα ενός άμεσα αναγνωρίσιμου κοινωνικού ρεαλισμού. Ένα ντεμπούτο για τις μικρές ανταρσίες και υπερβάσεις της ζωής, ιδωμένο απ’ τη ματιά μιας γενιάς που μεγαλώνει με τη μόνιμη ματαίωση να βλέπει τα όνειρά της καταδικασμένα σε χαμηλές πτήσεις.

Σκηνοθεσία: Roberto De Paolis
Σενάριο: Roberto De Paolis, Luca Infascelli, Carlo Salsa, Greta Scicchitano
Φωτογραφία: Claudio Cofrancesco
Μουσική: Emanuele de Raymondi
Μοντάζ: Paola Freddi
Ηθοποιοί: Selene Caramazza, Simone Liberati, Barbara Bobulova, Stefano Fresi, Edoardo Pesce, Isabella Della Monache

Ιταλία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 114' | Ιταλικά