Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Φθηνές Ανατριχίλες

Το σαδιστικό σε κλιμάκωση θρίλερ του Κατζ ανάγει στην επιβλητική κλίμακα της μεγάλης οθόνης τον διαγωνισμό ηλιθιότητας και αναξιοπρέπειας των ριάλιτι σόου, μαζί με τον κανιβαλισμό μιας κοινωνίας εθισμένης στο χρήμα και τη στιγμιαία δόξα.

Ο Κρεγκ είναι ένας οικογενειάρχης που έχει μόλις απολυθεί και αντιμετωπίζει την απειλή της έξωσης. Θολωμένος, περνά μια βόλτα από το παλιό του στέκι, όπου πετυχαίνει τον Βινς, ένα σχολικό φιλαράκι. Η χαλαρή κουβέντα τους διακόπτεται από ένα πλούσιο ζευγάρι που για κάποιο μυστήριο λόγο επιμένει να τους κεράσει.

Το πλουσιοπάροχο κέρασμα ακολουθεί μία σειρά από -αθώα στην αρχή- στοιχήματα στα οποία οι δύο παλιόφιλοι καλούνται να ανταποκριθούν με έπαθλο αρκετά χρήματα. Καθώς όμως τα ποσά ανεβαίνουν και τα στοιχήματα γίνονται όλο και πιο εξωφρενικά, ο Κρεγκ και ο Βινς καλούνται να μάθουν μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για τα λεφτά.

Το σαδιστικό σε κλιμάκωση θρίλερ του Κατζ ανάγει στην επιβλητική κλίμακα της μεγάλης οθόνης τον διαγωνισμό ηλιθιότητας και αναξιοπρέπειας των ριάλιτι σόου, μαζί με τον κανιβαλισμό μιας κοινωνίας εθισμένης στο χρήμα και τη στιγμιαία δόξα. Την ίδια στιγμή, οι «Φτηνές Ανατριχίλες» παραμένουν απροκάλυπτα χειριστικές και ενοχλητικά διασκεδαστικές, γράφοντας έτσι τη δική τους χρυσή σελίδα στο βέβηλο βιβλίο του exploitation σινεμά. Ν.Σ.


cheap thrills / φθηνές ανατριχίλες - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title: Cheap Thrills

Σκηνοθεσία / Director: E.L. Katz

Σενάριο / Screenwriter: Trent Haaga, David Chirchirillo

Φωτογραφία / DoP: Sebastian Winterø, Andrew Wheeler

Μουσική / Music: Mads Heldtberg

Μοντάζ / Editor: Brody Gusar

Ηθοποιοί / Principal Cast: Pat Healy, Ethan Embry, Sara Paxton, David Koechner, Amanda Fuller

ΗΠΑ / USA
2013
Εγχρωμο / Color
85'
Αγγλικά / English

* Προβάλλεται στις 27 Σεπτεμβρίου και τις 28 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Χωράφι στην Αγγλία

    Χωράφι στην Αγγλία

    Αισθητικά και αφηγηματικά τολμηρή, ευρηματική και ολότελα παρανοϊκή, η νέα σαρδόνια δημιουργία του Μπεν Γουίτλι υπόσχεται να σας βυθίσει σε ένα ανεπανάληπτο, ασπρόμαυρο ψυχεδελικό ταξίδι στις παρυφές της αγγλικής Ιστορίας, διανθισμένο με αδρές πινελιές τρόμου.

    Ο Εκδικητής Φορούσε Κιλοτάκι

    Ο Εκδικητής Φορούσε Κιλοτάκι

    Ακολουθώντας τα χνάρια του παρανοϊκού σινεμά του Χιτόσι Ματσουμότο, ο Γιουίτσι Φουκούντα υπογράφει το πιο πειραγμένο b-movie της χρονιάς και απελευθερώνει αφειδώς απολαυστικές εκρήξεις μεταμεσονύχτιων γέλιων.

    Καρχαριοστρόβιλος

    Καρχαριοστρόβιλος

    Η ιδιοφυώς ηλίθια ιδέα του 'Καρχαριοστρόβιλου' βρίσκεται, σε όλο της το μεγαλείο, στον τίτλο: ένας θαλάσσιος σίφουνας ρουφά καρχαρίες από τον Ειρηνικό και τους φτύνει στο Λος Αντζελες!

    Ταξίδι στο Φόβο

    Ταξίδι στο Φόβο

    Το ανατριχιαστικό ντεμπούτο του Τζέρεμι Λόβερινγκ, που δεν φοβάται να συμφιλιωθεί με την πρωτόλεια φύση του, δημιουργεί ατόφια ένταση και αγωνία στον θεατή, εκεί που ένα σωρό πολυδιαφημισμένες ταινίες του είδους αποτυγχάνουν παταγωδώς.

    Λύκε, Λύκε, Είσαι Εδώ;

    Λύκε, Λύκε, Είσαι Εδώ;

    Γεμάτο κατάμαυρο χιούμορ, αδυσώπητη ένταση και απρόβλεπτες ανατροπές, αυτό το σαρδόνιο θρίλερ καθιερώνει τους δύο δημιουργούς ως πραγματικούς μάστορες του σασπένς και της ζοφερής σάτιρας.