Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μποξέρ

Ένα ντοκιμαντέρ-πορτρέτο για ένα παρεξηγημένο άθλημα, αλλά και μια ειλικρινής κατάδυση στον κόσμο των πυγμάχων.

Ο «Μποξέρ» ακολουθεί τη μετάβαση ενός παλαίμαχου πυγμάχου, του Γιώργου Ιωαννίδη, σε προπονητή του πυγμαχικού συλλόγου «Αριστοτέλειο». Μέσα από την ιστορία του σκιαγραφούνται τα άδυτα του αθλήματος, την ώρα που αποκαλύπτεται μια πλευρά της πυγμαχίας περισσότερο ανθρώπινη και οικεία, η οποία απέχει παρασάγγας από την τρέχουσα άποψη για το σπορ.

Η καταγραφή της ζωής μέσα και έξω από τον υπόγειο χώρο του συλλόγου επαναφέρει στη μνήμη του σκηνοθέτη τα λόγια του Αγγελου Χαρίση, ο οποίος του είχε εκμυστηρευτεί πώς ξεκίνησε να πυγμαχεί, γοητευμένος από το στραπατσαρισμένο πρόσωπο ενός πυγμάχου.

Οπως παρατηρεί άλλωστε και ο ίδιος, «ποτέ δεν ξέρεις τι βρίσκεται στην ψυχή ενός πυγμάχου. Είναι σαν το φεγγάρι, του οποίου μπορείς να δεις μόνο την φωτεινή πλευρά. Η πυγμαχία είναι σαν την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού». Ενα ντοκιμαντέρ-πορτρέτο για ένα παρεξηγημένο άθλημα, αλλά και μια ειλικρινής κατάδυση στον κόσμο των πυγμάχων.


boxer / μποξερ - τρειλερ από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Yorgos Panteleakis

Σενάριο / Screenwriter: Yorgos Panteleakis

Φωτογραφία / DoP: Yorgos Panteleakis

Μουσική / Music: Vassilis Gouzios, Periklis Trivolis, Dimitris Klonis

Μοντάζ / Editor: Yorgos Panteleakis

Εμφανίζονται / Featuring: Yorgos Ioannidis, Yorgos Kapadaithakis, Angelos Harisis, Nikos Vlassopoulos, Anna Margariti-Ioannidi, Yorgos Stefanopoulos

Ελλάδα / Greece
2013
Εγχρωμο / Color
90'
Ελληνικά / Greek

* Προβάλλεται στις 25 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Μαύρο Κήτος

    Μαύρο Κήτος

    'Χρειαζόμαστε τον σερίφη! Μία φάλαινα έφαγε μία από τους εκπαιδευτές!' Τέτοιες οδυνηρές στιγμές αφθονούν στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Γκαμπριέλα Καουπερθγουέιτ, το οποίο, επιστρατεύοντας το σασπένς ενός ψυχολογικού θρίλερ, καταφέρνει ένα σφοδρό χτύπημα ενάντια στα θαλάσσια πάρκα Seaworld αλλά και τη νοοτροπία της φυλάκισης των τεράστιων θηλαστικών για την ψυχαγωγία μας.

    Φωνές από το Υπόγειο

    Φωνές από το Υπόγειο

    Πρόκειται για ένα ιδιότυπο κινηματογραφικό κολάζ, που αποτελείται από μαρτυρίες σχετικά με την άντεργκραουντ ελληνική σκηνή των δεκαετιών του '60 και του '70, την ψυχεδέλεια στα εικαστικά και τον κινηματογράφο, καθώς επίσης τα λογοτεχνικά πειράματα που προέκυψαν μέσα από τη μίξη μπιτ και σουρεαλισμού στην ποίηση.

    Παρακαλώ Γυρίστε την Ταινία Στην Αρχή

    Παρακαλώ Γυρίστε την Ταινία Στην Αρχή

    Μία στρατιά από παραγωγούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μανιώδεις συλλέκτες και ιδιοκτήτες βιντεοκλάμπ αφήνουν αχαλίνωτη τη νοσταλγία τους για το VHS και γυρίζουν πίσω την κασέτα της πορείας αυτού του ιστορικού format.

    Γκορ Βιντάλ: Ηνωμένες Πολιτείες της Αμνησίας

    Γκορ Βιντάλ: Ηνωμένες Πολιτείες της Αμνησίας

    Ιδιοφυής, ισχυρογνώμων και δεινός (συν)ομιλητής, ο Γκορ Βιντάλ στάθηκε για δεκαετίες η ενοχλητική φωνή της συνείδησης των ΗΠΑ ενάντια στο κατεστημένο.

    Εγώ, η Ντιβάιν

    Εγώ, η Ντιβάιν

    Tο ακαταμάχητο πορτρέτο μιας αντισυμβατικής προσωπικότητας, που εξερευνά κάθε πτυχή της ζωής της, από το διστακτικό ξεκίνημα μέχρι την ανάδειξή της σε αδιαφιλονίκητη μούσα του Τζον Γουότερς και αναρχικό σύμβολο της εναλλακτικής ποπ κουλτούρας.

    Μουμία: Επαναστάτης Χωρίς Τέλος

    Μουμία: Επαναστάτης Χωρίς Τέλος

    Ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ κατηγορήθηκε για την δολοφονία αστυνομικού και καταδικάστηκε σε θάνατο. Περίμενε μέσα σε ένα κελί την εκτέλεσή του για 30 ολόκληρα χρόνια και έγινε, σύμφωνα με την εφημερίδα των New York Times, 'ο πιο διάσημος θανατοποινίτης του κόσμου'