Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

When Animals Dream

Όλοι στην παραθαλάσσια πόλη διατηρούν αποστάσεις από τη νεαρή Μαρί. Η φοβική αντιμετώπιση των άλλων, ωστόσο, δεν είναι η σημαντικότερη έγνοια της, ούτε καν η καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι μητέρα της, που πάσχει από μία μυστηριώδη ασθένεια. Είναι το σώμα της που αρχίζει να αλλάζει ξαφνικά.

Όλοι στην παραθαλάσσια πόλη διατηρούν αποστάσεις από τη νεαρή Μαρί. Η φοβική αντιμετώπιση των άλλων, ωστόσο, δεν είναι η σημαντικότερη έγνοια της, ούτε καν η καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι μητέρα της, που πάσχει από μία μυστηριώδη ασθένεια.

Είναι το σώμα της που αρχίζει να αλλάζει ξαφνικά, καθώς τρίχες φυτρώνουν στο στήθος και στην πλάτη της, κάτι που την αναστατώνει, οδηγώντας τη να ψάξει στο σκιώδες οικογενειακό παρελθόν της τα αίτια αυτής της μεταμόρφωσης. Φυσικά, κάτι τέτοιο έχει σοβαρές συνέπειες για την ίδια και τους γύρω της.

Το ντεμπούτο του Γιόνας Αλεξάντερ Αρνμπι δεν είναι ακόμα ένα φιλμ για λυκανθρώπους, ούτε μία ιστορία που εναποθέτει τη δυναμική της στη σχεδόν νομοτελειακή κλιμάκωση των παραδοσιακών ταινιών τρόμου.

Ακολουθώντας το αταξινόμητο μονοπάτι του Τόμας Άλφρεντσον στο αριστουργηματικό «Άσε το Κακό να Μπει», ο πρωτοεμφανιζόμενος Δανός κέρδισε τις εντυπώσεις στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών. Γιατί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η ταινία του είναι μία τραυματική ιστορία ενηλικίωσης και μαζί η πιστοποίηση πως οι σκανδιναβικές χώρες ορίζουν το δρόμο στο σύγχρονο σινεμά τρόμου. Ν.Σ.


when animals dream - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title
Nar Dyrene Drommer

Σκηνοθεσία / Director
Jonas Alexander Arnby

Σενάριο / Screenwriter
Rasmus Birch

Φωτογραφία / DoP
Niels Thastum

Μουσική / Music
Mikkel Hess

Μοντάζ / Editor
Peter Brandt, Liv Lynge Ηθοποιοί / Principal Cast
Lars Mikkelsen, Sonja Richter Sonia Suhl, Jakob Oftebro Mads Riisom, Esben Dahlgaard

Δανία / Denmark
2014
Εγχρωμο / Color
DCP
84'
Δανικά / Danish



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η Απόσταση Μεταξύ Μας

    Η Απόσταση Μεταξύ Μας

    Ένα αριστοτεχνικό μονοπλάνο γυρισμένο σε ένα διαμέρισμα της Βαρκελώνης καλωσορίζει τον θεατή στο σημαντικότερο ντεμπούτο που ξεπήδησε φέτος από την ιβηρική χερσόνησο, το 'Η Απόσταση Μεταξύ Μας' του Ισπανού Κάρλος Μάρκες-Μαρσέτ.

    Φυσικές Επιστήμες

    Φυσικές Επιστήμες

    Σε ένα απομακρυσμένο σχολείο στην επαρχία της Αργεντινής, πλαισιωμένο από ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο αλλά κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, η 12χρονη Λίλα δυσκολεύεται να εγκλιματιστεί, καθώς στο μυαλό της στροβιλίζεται μία και μόνο σκέψη: να βρει τον πραγματικό πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ.

    Σήμερα Θέλω να Γυρίσω Μόνος

    Σήμερα Θέλω να Γυρίσω Μόνος

    Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ντάνιελ Ριμπέιρο αποτελεί την πιο συγκινητική και ευαίσθητη LGBT ταινία της χρονιάς, γιατί διαχειρίζεται τα ανομολόγητα ερωτικά πάθη ως ανθρώπινα και όχι ως αξιοπερίεργα.

    Το Κανάλι

    Το Κανάλι

    Ο Ντέιβιντ εργάζεται στο κινηματογραφικό αρχείο και έχει μόλις μετακομίσει, μαζί με τη σύζυγό του, Αλις, στο νέο τους σπίτι, κοντά στο παλιό κανάλι ύδρευσης. Ολα μοιάζουν υπέροχα στην επιφάνεια, αλλά ο νεαρός άνδρας υποπτεύεται πως η γυναίκα του τον απατά, ενώ ένα αρχειακό φιλμάκι τού αποκαλύπτει πως η κατοικία τους ήταν το σκηνικό αποτρόπαιων φόνων στις αρχές του 20ού αιώνα.

    Στο Σκοτάδι

    Στο Σκοτάδι

    Η πρόσφατη απώλεια όρασης έχει περιορίσει την Ίνγκριντ μέσα στους τοίχους του σπιτιού της. Τις ώρες που λείπει ο Μόρτεν, κάθεται στο παράθυρο και ακούει ραδιόφωνο ή αφουγκράζεται όσα συμβαίνουν γύρω της, ενώ νιώθει έντονη την παρουσία του συζύγου της, σαν να την παρακολουθεί την ώρα που υποτίθεται πως βρίσκεται στη δουλειά.