Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Η Εξαφάνιση της Έλενορ Ρίγκμπι: Εκείνος / Εκείνη

Ένα τολμηρό και φιλόδοξο κινηματογραφικό πείραμα με κλασάτη κινηματογράφηση και ιδιαίτερη δομή, που φέρνει νέα ανάσα σε ένα ταλαιπωρημένο είδος.

Γιατί εξαφανίστηκε η Ελενορ Ρίγκμπι; Ο πρωτοεμφανιζόμενος Νεντ Μπένσον δημιουργεί μια ταινία-καλλιγραφία ερωτικής δραμεντί. Αυτός και αυτή. Ηταν μαζί αλλά τώρα δεν είναι. Τι ακριβώς συνέβη;

Κι αφού στην ουσία αγαπιούνται, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το παρελθόν και να βρεθούν ξανά μαζί; Η οπτική του καθενός απέναντι στα γεγονότα ξετυλίγεται υποκειμενικά μέσα από δύο ξεχωριστά φιλμ. Το ερώτημα είναι όμως ένα: Υπάρχει αντικειμενικότητα στον έρωτα; Και στη συγγνώμη απέναντι στα λάθη;

Ενα τολμηρό και φιλόδοξο κινηματογραφικό πείραμα με κλασάτη κινηματογράφηση και ιδιαίτερη δομή, που φέρνει νέα ανάσα σε ένα ταλαιπωρημένο είδος. Τ.Θ.


 

Πρωτότυπος τίτλος / Original title
The Disappearance of Eleanor Rigby

Σκηνοθεσία / Director
Ned Benson

Σενάριο / Screenwriter
Ned Benson

Φωτογραφία / DoP
Christopher Blauvelt

Μουσική / Music
Son Lux

Μοντάζ / Editor
Kristina Boden

Ηθοποιοί / Principal Cast
Jessica Chastain, James McAvoy, Viola Davis, Ciarán Hinds, Bill Hader, William Hurt

ΗΠΑ / USA
2013
Εγχρωμο / Color
DCP
89' (Him)/ 100' (Her)
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Xenia

    Xenia

    Το «Xenia» είναι ένα παραμυθένιο road movie για τον 21ο αιώνα, μία πληθωρική περιπέτεια με χιούμορ, αγωνία, μαγικό ρεαλισμό, συγκίνηση, ιταλικά τραγούδια του ’60 και μια αμετακίνητα αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή.

    Ο Θεός Μαζί της

    Ο Θεός Μαζί της

    Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του «αρχηγού» των Belle and Sebastian, Στούαρτ Μέρντοκ, είναι μια ιστορία που ξεκίνησε σαν άλμπουμ αλλά έγινε ταινία, ένα εναλλακτικό indie μιούζικαλ με φόντο ένα ηλιόλουστο καλοκαίρι στη Γλασκώβη.

    Nymphomaniac Director's Cut, Μέρος I & II

    Nymphomaniac Director's Cut, Μέρος I & II

    Η ιστορία της νυμφομανούς Τζο ξετυλίγεται μπροστά μας για πρώτη φορά με τα δυο της σκέλη ενωμένα και «αλογόκριτα», όπως ακριβώς τα οραματίστηκε ένα από τα πλέον ιδιοφυή και ανήσυχα μυαλά του σινεμά.

    Δύο Ανάσες

    Δύο Ανάσες

    Η Τσάρλι και η Σάρα είναι δύο έφηβες που γίνονται στενές φίλες. Όμως η αρχική χαρά της νέας φιλίας - και μιας υπόγειας ερωτικής έλξης - θα μεταμορφωθεί σε δηλητηριασμένη κτητικότητα και ζήλια και ένα σκληρό ψυχολογικό παιχνίδι.

    Τα Θαύματα

    Τα Θαύματα

    Μία ταινία ενηλικίωσης με φόντο τις αλλαγές των εποχών, των καιρών και των ηθών, τα «Θαύματα» αντλούν έμπνευση από τον Φρανσουά Τριφό και το «Πνεύμα του Μελισσιού», για να προσφέρουν μια από τις ωραιότερες και πιο αφοπλιστικά λιτές κινηματογραφικές καταθέσεις πάνω στην παιδική ηλικία και σε έναν ολόκληρο κόσμο ανθρώπων και συνηθειών που χάνονται.