Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Το Πράσινο Δωμάτιο / Green Room

26/9/2015, 00:00, Ιντεάλ 1/10/2015, 22:30, Δαναός 2

Το κλειστοφοβικό θρίλερ της χρονιάς! Σ’ ένα κλαμπ όπου συχνάζουν νεοναζί γίνεται ένας φρικαλέος φόνος. Μάρτυρες, τα μέλη μιας πανκ μπάντας, που θα εγκλωβιστούν στα παρασκήνια από τον σαδιστή ιδιοκτήτη και τους αδίστακτους μπράβους του. Από τον δημιουργό του άκρως υποβλητικού «Τα Ερείπια Είναι Πάντα Θλιμμένα», ένα δεξιοτεχνικό ρεσιτάλ gore που θα κάνει τους φίλους του είδους να χοροπηδούν εκστασιασμένοι στα καθίσματα.

Ένα πανκ συγκρότημα παίζει σε ένα απόμερο κλαμπ στο Όρεγκον, στέκι μιας βίαιης συμμορίας νεοναζί. Μετά το τέλος της συναυλίας, τα μέλη της μπάντας θα γίνουν μάρτυρες ενός φρικαλέου φόνου. Κι ενώ ο σαδιστής ιδιοκτήτης του μαγαζιού και οι μπράβοι του θέλουν να εξοντώσουν κάθε μάρτυρα, και μια ομάδα οπλισμένης πολιτοφυλακής σχεδιάζει αιματηρή έφοδο, οι μουσικοί αμπαρώνονται στα παρασκήνια προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο και να σκεφθούν τρόπους διαφυγής από το επικείμενο μακελειό.

Περιπλανώμενοι πανκς και αιμοδιψείς νεοναζί διασταυρώνουν τα πυρά τους σε ένα κλειστοφοβικό θρίλερ υψηλών εντάσεων. Δύο χρόνια μετά το βραβευμένο στις Κάνες «Τα Ερείπια Είναι Πάντα Θλιμμένα», ο Τζέρεμι Σόλνιερ επανέρχεται με ένα συναρπαστικό φιλμικό υβρίδιο που βρίθει αναφορών σε εμβληματικές ταινίες είδους - από το «Mad Max: Εκδικητής πέρα από το νόμο» μέχρι τη «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών».

Σκηνοθεσία / Director
Jeremy Saulnier
Σενάριο / Screenwriter
Jeremy Saulnier
Φωτογραφία / DoP
Sean Porter
Μουσική / Music
Brooke & Will Blair
Μοντάζ / Editor
Julia Bloch
Ηθοποιοί / Principal Cast
Patrick Stewart, Anton Yelchin
Imogen Poots, Alia Shawkat
Joe Cole, Callum Turner

ΗΠΑ / USA
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
94'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-19 21:08:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Μην Πας Μόνος σου στο Δάσος / The Hallow

    Μην Πας Μόνος σου στο Δάσος / The Hallow

    Ένας δασολόγος εγκαθίσταται με την οικογένειά του σε μεσαιωνική αγροικία σε ιρλανδικό δάσος αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των περιοίκων και ξυπνά με την παρουσία του σημεία και, κυρίως, τέρατα! Στο ντεμπούτο του σε μεγάλου μήκους, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης μουσικών βίντεο των Prodigy και των Keane ενορχηστρώνει τον πιο απόλυτο και βαθύ τρόμο.

    Ιστορίες του Υπερφυσικού / Extraordinary Tales

    Ιστορίες του Υπερφυσικού / Extraordinary Tales

    Κρίστοφερ Λι, Μπέλα Λουγκόζι, Ρότζερ Κόρμαν, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Παλιοί και νέοι θρύλοι του φανταστικού σινεμά χαρίζουν τις φωνές τους σε πέντε ιστορίες animation βασισμένες σε διηγήματα του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Εκπληκτικής γοτθικής ομορφιάς ανθολογία τρόμου για κάθε σινεφίλ αναγνώστη. Beware!