Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Γιόσι / Yossi

2/10/2015,22:15,Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Δέκα χρόνια μετά το «Yossi & Jagger», το φοβερό παιδί του ισραηλινού σινεμά ξανασυναντά τον αξιολάτρευτο πρωταγωνιστή του φιλμ, περιγράφοντας τις προσπάθειές του να ξεπεράσει τον χαμό του αγαπημένου του συντρόφου με ένα πανέμορφο και πολύ ανθρώπινο love story πάνω σε όσα τελειώνουν πικρά και, κυρίως, σε όσα (ξανά)αρχίζουν γλυκά.

Δέκα χρόνια μετά το «Γιόσι & Γιάγκερ» και την συγκινητική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο Ισραηλινούς στρατιώτες, ο Φοξ ξανασυναντά τον πρωταγωνιστή εκείνου του φιλμ για να επεκτείνει το χρονικό των συναισθηματικών του δοκιμασιών και να μιλήσει για το ακανθώδες για την κοινωνία του θέμα του ανδρικού ομοφυλοφιλικού έρωτα.

Ηρωας της άτυπης αυτής συνέχειας είναι ο Γιόσι, που εργάζεται πλέον ως καρδιολόγος σε κάποιο νοσοκομείο, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον θάνατο του συντρόφου του, Γιάγκερ. Και στόχος της ταινίας όχι τόσο να καυτηριάσει τα ταμπού που εξακολουθούν να καταδυναστεύουν μια ολόκληρη χώρα, όσο να συνθέσει μια τρυφερή και γενναιόδωρη σπουδή πάνω στη σωτήρια δύναμη του έρωτα και την ικανότητα της αγάπης να αναχαιτίζει κάθε λύπη.


Yossi - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Eytan Fox
Σενάριο / Screenwriter
Itay Segal
Φωτογραφία / DoP
Guy Raz
Μουσική / Music
Keren Ann
Μοντάζ / Editor
Yosef Grunfeld
Ηθοποιοί / Principal Cast
Ohad Knoller, Oz Zehavi
Lior Ashkenazi, Orly Silbersatz Banai
Ola Schur Selektar, Meir Golan

Ισραήλ / Israel
2012
Εγχρωμο / Color
DCP
84'
Εβραϊκά / Hebrew



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 10:55:52



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εϊταν Φοξ: Η σεξουαλικότητα ανάμεσα στην ιδιωτική και δημόσια σφαίρα

    Εϊταν Φοξ: Η σεξουαλικότητα ανάμεσα στην ιδιωτική και δημόσια σφαίρα

    Cupcakes

    Cupcakes

    Το τραγούδι μιας παρέας γυναικών, επιλέγεται εν αγνοία τους ως η επίσημη συμμετοχή του Ισραήλ σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού-παρωδία της Eurovision. Γεμάτη χιούμορ κι ανατροπές η τελευταία ταινία του Φοξ είναι μια feelgood μουσική κωμωδία, αλμοδοβαρικών αποχρώσεων, έτοιμη να διεκδικήσει το πιο θερμό σας 12άρι.

    Time Off - Gotta Have Heart

    Time Off - Gotta Have Heart

    'Σε Αδεια': Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του δημιουργού, ένας στρατιώτης εξερευνά εκτός στρατοπέδου την σεξουαλική του ταυτότητα. 'Gotta Have Heart': Σπονδυλωτό φιλμ, στο οποίο οι ανησυχίες, οι φόβοι και τα όνειρα των κατοίκων μίας μικρής πόλης μετατρέπονται σε ένα πανέμορφο γαϊτανάκι ανθρώπινων ηθών και συμπεριφορών.

    Περπατώντας στο Νερό / Walk On Water

    Περπατώντας στο Νερό / Walk On Water

    Ένας πράκτορας της Μοσάντ, ένας ναζί εγκληματίας και ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Οι δύο τους ξεκινούν μία γεμάτη απρόοπτα διαδρομή στην ενδοχώρα του Ισραήλ που θα τεστάρει τις αντοχές των ηρώων και θα ανατρέψει τις προσδοκίες των θεατών. Ο σημαντικότερος Ισραηλινός σκηνοθέτης μεταμορφώνει μια ταινία δρόμου σε ένα αγωνιώδες θρίλερ μυστηρίου. Παρουσία του σκηνοθέτη

    Γιόσι & Τζάνγκερ / Yossi & Jagger

    Γιόσι & Τζάνγκερ / Yossi & Jagger

    Η πρώτη ταινία του Ισραηλινού σκηνοθέτη, εκείνη που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, διηγείται χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, την θαρραλέα, κόντρα στα ταμπού ερωτική ιστορία μεταξύ δύο στρατιωτών. Ο ρομαντισμός του απαγορευμένου έρωτα συναντά το κοινωνικό δράμα σε μία από τις σημαδιακές ταινίες του μοντέρνου Ισραηλινού σινεμά. Παρουσία του σκηνοθέτη