Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Tangerine

29/9/2015,22:15,ODEON Οπερα 1 4/10/2015,22:15,ODEON Οπερα 1

Μια τρανσέξουαλ παρασύρει τη φίλη της στους δρόμους του Λος Αντζελες, ψάχνοντας τον νταβατζή που της ράγισε την καρδιά. Η τρυφερή ματιά του Μπέικερ στους απόκληρους των μεγαλουπόλεων κορυφώνεται εδώ, στο πιο φευγάτο και πολυσυζητημένο φιλμ που έβγαλε φέτος το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά.

Παρουσία του σκηνοθέτη και της παραγωγού

Είναι παραμονή Χριστουγέννων, όταν η Σιν-Ντι, μία τραβεστί που έχει μόλις βγει από την ολιγοήμερη παραμονή της στη «στενή», συναντά την κολλητή της, Αλεξάντρα. Η τελευταία της μαρτυρά τη φήμη που κυκλοφορεί στην πιάτσα πως ενόσω ήταν φυλακισμένη, ο φίλος και προαγωγός της την απατούσε. Αποφασισμένη να μην αφήσει την προδοσία αναπάντητη, η Σιν-Ντιθα σύρει τη φίλη της στους δρόμους του Λος Άντζελες, και δε θα ησυχάσει αν δε βρει τον άντρα που της ράγισε την καρδιά.

Η ταινία που προκάλεσε έκρηξη ενθουσιασμού στο Σάντανς και χαιρετίστηκε από την κριτική ως ένα από τα σημαντικότερα και πλέον πρωτοπόρα αμερικανικά φιλμ της χρονιάς, γυρίστηκε εξολοκλήρου σε iPhone 5s και με το μισό μόλις budget από αυτό που ο Μπέικερ είχε διαθέσιμο για το «Starlet». Αυθεντικά κινηματογραφικό στην αίσθηση και κινούμενο σε αμείωταδαιμονιώδεις ρυθμούς ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, το «Tangerine» αποτελεί μία πέρα ως πέρα ευρηματική, τρυφερή και απαλλαγμένη από κάθε έννοια προκατάληψης ματιά στον κόσμο των τρανσέξουαλ.


Tangerine - Trailer-13 από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Sean Baker
Σενάριο / Screenwriter
Sean Baker, Chris Bergoch
Φωτογραφία / DoP
Sean Baker, Radium Cheung
Μοντάζ / Editor
Sean Baker
Ηθοποιοί / Principal Cast
Kiki Kitana Rodriguez, Mya Taylor
Karren Karagulian, Mickey O’Hagan
Alla Tumanian, James Ransone

ΗΠΑ / USA
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
88’
Αγγλικά / English

 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 11:14:02



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Σον Μπέικερ: Ο πρίγκιπας του do-it-yourself σινεμά

    Σον Μπέικερ: Ο πρίγκιπας του do-it-yourself σινεμά

    Ο Πρίγκιπας του Μπρόντγουεϊ / Prince of Broadway

    Ο Πρίγκιπας του Μπρόντγουεϊ / Prince of Broadway

    Ένας ανώριμος καταφερτζής βλέπει την ανέμελη ζωή του να καταστρέφεται όταν η πρώην του εμφανίζεται από το πουθενά αφήνοντάς του ένα παιδί, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε. Ο Σον Μπέικερ υπογράφει ένα ιδιοφυές, αφοπλιστικό δράμα για τις αναπάντεχες αλλαγές που κρύβει το κυνήγι της ευτυχίας.

    Στάρλετ / Starlet

    Στάρλετ / Starlet

    Ένα βάζο γεμάτο λεφτά φέρνει κοντά μια 21χρονη καλλονή και μία 85χρονη δύστροπη χήρα, η φιλία τους όμως κρύβει μυστικά. Ετοιμαστείτε για μια άγρια επίθεση σε κάθε λογής στερεότυπα, από ένα από τα πιο αταίριαστα δίδυμα που είδατε ποτέ στο σινεμά, με φόντο το πάντα ηλιόλουστο Λος Άντζελες. Παρουσία του σκηνοθέτη

    Διανομή Κατ’ Οίκον / Take Out

    Διανομή Κατ’ Οίκον / Take Out

    Ο Μινγκ Ντινγκ έχει μόλις μια μέρα για να ξεχρεώσει τον τοκογλύφο που τον έφερε χωρίς χαρτιά στις ΗΠΑ. Μόνο η καταιγιστική αμεσότητα του do-it-yourself σινεμά είναι ικανή να μετατρέψει με ελάχιστα μέσα τους δρόμους της Νέας Υόρκης στον πιο αγχωτικό και αναπόδραστο εφιάλτη. Παρουσία της σκηνοθέτιδος