Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Πίσω από τον Τοίχο / Behind the Wall

Η κάμερα ακολουθεί την προετοιμασία του πιο μυστηριώδους και λιτού έργου του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο «Still Life», εστιάζοντας στο όραμα και την φιλοσοφία του δημιουργού του, στον τρόπο εργασίας του, στους αφοσιωμένους συνεργάτες του. Το αποτέλεσμα είναι το αντισυμβατικό πορτρέτο που αξίζει στον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη, χορογράφο, περφόρμερ και εικαστικό. Παρουσία συντελεστών


ΕΛΛΑΔΑ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 68΄| ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Το «Πίσω από τον Τοίχο» είναι ένα ντοκιμαντέρ για τον Έλληνα σκηνοθέτη, χορογράφο, περφόρμερ, εικαστικό, Δημήτρη Παπαϊωάννου, δεν πρόκειται όμως για ένα τυπικό πορτρέτο. Παρακολουθώντας την προετοιμασία του πιο μυστηριώδους και λιτού έργου του, με τίτλο «Still Life», η ταινία επικεντρώνεται στο όραμα και στην φιλοσοφία του δημιουργού του, στον τρόπο εργασίας του, την καθημερινότητά της και τους αφοσιωμένους συνεργάτες του.

Το «Πίσω από τον Τοίχο» επιχειρεί έναν παραλληλισμό μεταξύ της δημιουργικής διαδικασίας και του μύθου του Σισύφου, τονίζοντας ότι η ζωή και η εργασία των μεγάλων καλλιτεχνών δεν διαχωρίζονται.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nefeli Sarri
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Alfonso De Munno Gallardo
ΜΟΝΤΑΖ: Yiannis Tsitopoulos

ΝΕΦΕΛΗ ΣΑΡΡΗ
Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε αρχιτεκτονική στην Ιταλία κι εργάστηκε σαν αρχιτέκτονας στην Ελλάδα. Επέστρεψε στην Ιταλία για να σπουδάσει σκηνοθεσία στα στούντιο της Cinecitta στη Ρώμη και στη συνέχεια ντοκιμαντέρ στο Μιλάνο. Από τότε εργάζεται ως σεναριογράφος και σκηνοθέτις για ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2019 Πίσω από τον Τοίχο
2015 Incinta



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικά Ντοκιμαντέρ