Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Βlu

Το «blu» είναι ένα πολυδιάστατο καλλιτεχνικό εγχείρημα το οποίο συστήνει συνήθειες και ιδέες Ιταλών και Ελλήνων δημιουργών μέσα από το πρίσμα του animation και των ψηφιακών τεχνών. Η δράση αυτή δημιουργεί έναν πρωτότυπο πολιτιστικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών με αφετηρία το σχέδιο, το illustration και την κινούμενη εικόνα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή και την ψηφιακή δημιουργία. Προβολή σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου Animasyros και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Είσοδος Ελεύθερη

01 Beauty

Το γεωγραφικό σημείο με ακριβείς συντεταγμένες 38°N 19°E έχει χρώμα μπλε. Αναπαριστά στο χάρτη εκείνη την κοινή μπλε γραμμή θάλασσας που χωρίζει και ταυτόχρονα ενώνει δύο χώρες. Το γεωγραφικό σημείο με ακριβείς συντεταγμένες 38°N 19°E έγινε η αφορμή για να μπερδευτούν εικόνες, ήχοι και χρώματα.

Το «Βlu» συστήνει στο κοινό της 10ης και επετειακής διοργάνωσης του Animasyros, ανθρώπους, συνήθειες και ιδέες Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών υπό το πρίσμα του animation και των ψηφιακών τεχνών. Το αφιέρωμα δημιουργεί έναν πρωτότυπο πολιτιστικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών μέσα από το σχέδιο, το illustration, την κινούμενη εικόνα και φυσικά το animation, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή και την ψηφιακή δημιουργικότητα.

Οι ταινίες του αφιερώματος συνδυάζουν τα πιο φασαριόζικα, χρωματιστά και αγαπημένα χαρακτηριστικά των δύο χωρών. Τον κλασικό πολιτισμό της Ιταλίας μέσα από τη δημιουργική αναδόμησή του, την αυθεντική ελληνική ατμόσφαιρα. Από το πεντάχρονο αγόρι μέχρι την ηλικιωμένη μοναχική γυναίκα, οι ήρωες των ιστοριών αποδεικνύουν ότι οι δύο διαφορετικοί λαοί τελικά ενώνονται με περισσότερους δεσμούς από όσους πιστεύουν. Στο blu, οι άνθρωποι αυτοσαρκάζονται για τις ατέλειες τους, υμνούν τις ομορφιές της πατρίδας τους, δε διστάζουν να μιλήσουν για τους φόβους και τις δυσκολίες τους.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» θα παρουσιαστεί μόνο το κινηματογραφικό κομμάτι του αφιερώματος προβάλλοντας 11 ταινίες animation από Ιταλούς και Έλληνες σκηνοθέτες.

Beauty (09:50), του Rino Stefano Tagliafierro
Merletti e Borotalco (07:52), των Riccardo Di Mario, Anna Peronetto, Sara Tarquini, Lilia Miceli
Il Pasticcere (06:35), του Adolfo di Molfetta
Οffice Kingdom (06:54), των Salvatore Centoducati, Eleonora Bertolucci, Giulio De Toma, Ruben Pirito
Il signor Rossi compera l'automobile (10:25), του Bruno Bozzetto
Haircut (08:08), της Virginia Mori
To Horio (The Village, 11:00), του Στέλιου Πολυχρονάκη
Prosopon | A riot policeman encounters a demented old woman (04:45), του Θωμά Θωμά
CIEL (5:16), της Φαίδρας Δεριζιώτη
Mediterranean (4:12), της Αντωνίας Διακομοπούλου
My mother's coat (06:07), της Marie-Margaux Tsakiri-Scanatovits

επιμέλεια: six impossible wishes

Ιταλία, Ελλάδα | DCP | 84'

Προβολή σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου Animasyros και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Είσοδος Ελεύθερη



      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές