Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

TRANSISTENCE

04/10/2023, 17:00, ΑΣΤΥ


ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ , 2023, ΕΓΧΡΩΜΟ, DCP, 26’, ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ

10/07/2023. Η Άνα, μια τρανς γυναίκα, μετανάστρια από την Κούβα, δολοφονείται άγρια μέσα στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας. Άλλο ένα τρανσφοβικό έγκλημα μίσους σε μία χώρα που αναγνωρίζει και παρέχει ελάχιστα δικαιώματα στα τρανς πρόσωπα. Την ίδια χρονιά η Ισπανία ψηφίζει το πιο προοδευτικό πλαίσιο νόμου για τα τρανς δικαιώματα στην Ευρώπη. Πώς ο νόμος επηρεάζει τις ζωές των μελών της κοινότητας αυτής; Άτομα που αγωνίζονται για τα τρανς δικαιώματα, από την πρώτη τρανς βουλεύτρια της Ισπανίας, Carla Antonelli, μέχρι τη ΓΓ Ισότητας, Ángela Rodríguez Martínez, αφηγούνται την πραγματικότητά τους σε κοινωνίες δύο ταχυτήτων. Οι δημοσιογράφοι της Popaganda, Αναστασία Βαϊτσοπούλου και Ιωάννης Τσιούλης ξεκινούν από την Αθήνα και ταξιδεύουν μέχρι τη Μαδρίτη για να ερευνήσουν το τρανς βίωμα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Anastasia Vaitsopoulou, Ioannis Tsioulis
ΣΕΝΑΡΙΟ: Anastasia Vaitsopoulou, Ioannis Tsioulis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Gerasimos Domenikos
ΜΟΥΣΙΚΗ: Maya Belsitzman & Matan Ephra
ΜΟΝΤΑΖ: Stravros Simeonidis

ΙΩΆΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Ο Γιάννης Τσιούλης εργάζεται στα media για παραπάνω από 15 χρόνια. Έχει κάνει project στην τηλεόραση, σε έντυπα και ψηφιακά μέσα. Η δουλειά του εστιάζει στον πολιτισμό, την ποπ κουλτούρα, την πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΒΑΪΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 
Η Αναστασία Βαϊτσοπούλου είναι multimedia δημοσιογράφος. Με μεταπτυχιακό στις Σπουδές Φύλου, γράφει για ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, κυρίως για δικαιώματα ανθρώπων, ζώων και το περιβάλλον - με έμφαση στον οικοτρανσφεμινισμό.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ / FILMOGRAPHY
2023 Transistence


        ONLINE ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές