NO HEROES
Για την σεζόν 2018-19 η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ) Μαρούσι επιτρέπει σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο να ακολουθήσει τις προπονήσεις, τους αγώνες και τις μετακινήσεις της. Τα μέλη της φροντίζουν, μέσα από συνεντεύξεις, να μας διαφωτίσουν σχετικά με το άθλημα, τις συνθήκες διεξαγωγής του στην Ελλάδα και την διάδραση τους με το αμαξίδιο, σε ένα ντοκιμαντέρ παρατήρησης των δυναμικών σχέσεων μεταξύ χώρου, σώματος και τεχνολογίας, στο πλαίσιο της ειδικής αθλητικής συνθήκης του μπάσκετ.
ΕΛΛΑΔΑ | 2020 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 93' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Για την αγωνιστική σεζόν 2018-19 η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ) Μαρούσι επέτρεψε σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο να ακολουθεί τις διαδικασίες της, από τις προπονήσεις και τους αγώνες, μέχρι τις μετακινήσεις της. Παράλληλα, τα μέλη της παραχώρησαν συνεντεύξεις γύρω από το άθλημα, τις συνθήκες διεξαγωγής του στην Ελλάδα, όπως και γύρω από την διάδραση τους με το αμαξίδιο.
Το αποτέλεσμα είναι το «No Heroes», που αποτελεί πρώτα από όλα μία άσκηση παρατήρησης των δυναμικών σχέσεων μεταξύ χώρου, σώματος και τεχνολογίας, στο πλαίσιο της ειδικής αθλητικής συνθήκης του μπάσκετ. Καθώς ο ειδικός αθλητισμός στην Ελλάδα δεν λαμβάνει παρά ελάχιστο μερίδιο από την πίτα της δημοσιότητας, το ντοκιμαντέρ στρέφει την προσοχή του στο πιο βασικό επίπεδο συναρμολόγησης, ευελπιστώντας ότι στη μεγάλη οθόνη, η παρατήρηση θα μετατραπεί σε άποψη.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Yorgos Vitsaropoulos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Fragiskos Penidis
ΜΟΥΣΙΚΗ: Tuber, Les Skartoi
ΜΟΝΤΑΖ: Dimitris Anagnostou, Fragiskos Penidis
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αρχισυντάκτης και παραγωγός αθλητικών εκπομπών στον ιστότοπο basketballguru.gr. Έχει σπουδάσει επικοινωνία και έχει παρακολουθήσει ολιγόμηνο πρόγραμμα εικονοληψίας. Το «No Heroes» αποτελεί την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα σε ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.
ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2020 No Heroes