ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Ε’
05/10/2026, 17:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 1
Διάρκεια: 85'
Τρύπες
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 24’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πέτρος Καλφαμανώλης
Δυο φίλοι, ο Τζώρτζ και ο Μάικ σκάβουν ψάχνοντας να βρουν το θησαυρό του Μακαρίτη. Δουλεύουν σκληρά, σκάβοντας, και η δουλειά δε φαίνεται να τελειώνει - μια δουλειά που εκτός από το σκάψιμο, περιλαμβάνει και το θάψιμο. Και ο Μάικ έχει αρχίσει να κουράζεται.
Εκτός Υπηρεσίας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κωστής Μαραβέγιας
Ο Μανώλης, ένας τριαντάχρονος ντράμερ που δουλεύει στην αθηναϊκή νύχτα, διασχίζει έναν επαρχιακό δρόμο βόρεια της Αττικής, Μεγάλη Παρασκευή, έχοντας μόλις φύγει από μια αποπνικτική σχέση κουβαλώντας μόνο το ταμπούρο του. Στη στάση ενός λεωφορείου που δεν φτάνει ποτέ, θα γνωρίσει και θα μοιραστεί χρόνο με δύο αγνώστους που θα του δώσουν μια νέα κατεύθυνση.
Νιός
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 22’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Οδυσσέας Σπυρόπουλος
Οι διακοπές στην Ίο τελειώνουν, ένας ανήσυχος εικοσάχρονος εγκαταλείπει την παρέα του για να ταξιδέψει μ'έναν μυστηριώδη ψαρά - αναζητώντας ελευθερία στην ανοιχτή θάλασσα, βρίσκει τον εαυτό του απόλυτα μόνο.
Σολουντράνια
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 24’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άκης Σταυρόπουλος
Ένας ντόπιος που τα καλοκαίρια μετατρέπει το σπίτι του σε Airbnb κι ένα κορίτσι από την Αθήνα που δουλεύει σεζόν στο νησί, προσπαθούν να ερωτευτούν έναν Αύγουστο στη Ρόδο.












