Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Climax

22/9/2018, 22:00, Άστορ
26/9/2018, 22:30, Άστορ

Με την καινούργια του ταινία, ο πιο προκλητικός σκηνοθέτης του σύγχρονου γαλλικού σινεμά («Μη Αναστρέψιμος») χορογραφεί έναν clubbed to death εφιάλτη στον οποίο ένα νεανικό πάρτι μετατρέπεται σε επίγεια κόλαση υπό τους ήχους των Daft Punk, του Aphex Twin και του Giorgio Moroder. Δημιουργία 100% Γκασπάρ Νοέ, φτιαγμένη με τη λογική μιας σφοδρής οπτικοακουστικής εμπειρίας, το «Climax» κέρδισε το βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του φετινού Φεστιβάλ Καννών.

ΓΑΛΛΙΑ Ι 2018 Ι ΕΓΧΡΩΜΟ Ι DCP | 95' | ΓΑΛΛΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ

Με τη δράση τοποθετημένη εξ ολοκλήρου στο εσωτερικό μιας απομονωμένης σχολής χορού, το «Climax» απεικονίζει τι συμβαίνει σε ένα πάρτι μαθητών της όταν ένα άγνωστο χέρι μπερδεύει αλκοόλ και πανίσχυρες ψυχοτροπικές ουσίες σε ένα μπολ σανγκρία, οδηγώντας σε ομαδικό freak out υπό τους ήχους του Τζόρτζιο Μόροντερ,του Aphex Twinκαι τωνDaft Punk.

Δημιουργία 100% Γκασπάρ Νοέ,φτιαγμένη με τη λογική μιας σφοδρής οπτικοακουστικής εμπειρίας, το «Climax» είναι ένας clubbed to death εφιάλτης, εκτελεσμένος με φανερή δεξιοτεχνία: Η κάμερα στριφογυρίζει σαν ζαλισμένο έντομο, τα ηχεία βομβαρδίζουν αλλεπάλληλα με dance και techno, χρώματα και φωτισμοί αποκτούν ρόλο παραισθησιογόνου, βία και σεξ αναμειγνύονται, όλα είναι ενορχηστρωμένα στη διαπασών. Βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του φετινού Φεστιβάλ Καννών και μερικές από τις καλύτερες κριτικές στην καριέρα του Γάλλου σκηνοθέτη. Λ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Gaspar Noé
ΣΕΝΑΡΙΟ: Gaspar Noé
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Benoît Debie
ΜΟΝΤΑΖ: Denis Bedlow, Gaspar Noé
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Sofia Boutella, Adrien Sissoko, Giselle Palmer, Lea Vlamos, Romain Guillermic, Taylor Kastle

GASPARD NOE
Αφού σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Λυμιέρ στο Παρίσι, ο γεννημένος στην Αργεντινή Νοέ, σκηνοθέτησε τη μεσαίου μήκους ταινία Carne (1991), διετέλεσε διευθυντής φωτογραφίας στο La Bouche de Jean-Pierre (1996) της Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς και σκηνοθέτησε ταινίες όπως το Irréversible (2002) και το Love (2015).

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2018 Climax
2015 Love
2009 Enter the Void
2002 Irréversible
1998 I Stand Alone



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-09 18:53:30